Keičiamas konteinerių tuštinimo grafikas

Keičiamas konteinerių tuštinimo grafikas

Nuo rytojaus uostamiesčio individualių namų gyventojų atliekų konteineriai bus ištuštinami kartą per dvi savaites.

Vadinamuoju šiltuoju sezonu - nuo gegužės iki spalio - šie konteineriai buvo ištuštinami kartą per savaitę. Tikslus grafikas, pagal kurį atliekų vežėjai aptarnauja kiekvieną miesto privačių namų kvartalą, yra nurodytas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) interneto svetainėje www.kratc.lt. Naujus grafikus gyventojams išdalins ir atliekų vežėjai.

Gyventojai neturėtų pamiršti, kad konteinerius jų išvežimo dieną reikia palikti arčiau gatvės.

Vežimas kas dvi savaites - ne iš piršto laužtas skaičius. Apskaičiuota, jog tokio konteinerių tuštinimo intensyvumo užtenka, jei gyventojai rūšiuoja antrines žaliavas.

"Šių metų pradžioje uostamiesčio individualių namų kvartaluose buvo skundų, kad išvežant tik kartą per dvi savaites atliekos nebetelpa į konteinerį. Tačiau išdalinus individualius rūšiavimo konteinerius paaiškėjo, kad apie pusę sukaupiamų atliekų sudaro pakuotė - stiklas, popierius, plastikas. Tiems, kurie rūšiuoja, dėl retesnio išvežimo grafiko problemų nekilo ir neturėtų kilti. Antrinių žaliavų surinkimo tvarka nesikeičia, jos bus išvežamos kaip ir anksčiau - kas dvi savaites", - aiškino Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Vasarą komunalinių atliekų konteineriai buvo tuštinami dažniau dėl higienos reikalavimų, o šaltuoju sezonu ekonomiškai naudingiau atliekas vežti rečiau.

"Maždaug pusę atliekų tvarkymo kainos sudaro jų surinkimas ir išvežimas. Kuo rečiau į kiemus važiuos atliekų vežėjai, tuo mažesni bus mokesčiai už atliekų tvarkymą. Todėl rūšiuoti ir retinti važiavimo grafikus yra ne tik ekologiška, bet ir racionalu", - sakė R. Šličienė.

Pagal miesto Tarybos patvirtintas Komunalinių atliekų tvarkymo taisykles visi gyventojai privalo rūšiuoti atliekas. Tie namai, kurie dar neturi individualių konteinerių antrinėms žaliavoms, iš jų kvartalą aptarnaujančio vežėjo gali gauti specialius maišus rūšiavimui. Antrinės žaliavos Klaipėdoje taip pat surenkamos apvažiavimo būdu pagal grafiką. Dieną pasitikslinti galima atliekų vežėjo tinklalapyje arba paskambinus ant konteinerio lipduko nurodytu telefonu.

Privačiuose namuose gyvenantiems klaipėdiečiams šiemet išdalinta apie 1 000 rūšiavimui skirtų konteinerių. Planuojama, kad visi pageidaujantys juos gaus iki 2015 m. pabaigos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder