"Klaipėdos nafta" pasirašė dujotiekio statybos sutartį

"Klaipėdos nafta" pasirašė dujotiekio statybos sutartį

AB „Klaipėdos nafta“ pasirašė dujotiekio statybos sutartį su koncernu „PPS Pipeline Systems GmbH“

Šiandien AB „Klaipėdos nafta“ sudarė Gamtinių dujų dujotiekio sistemos projektavimo, pirkimo ir statybos (EPC) darbų sutartį su EPC konkurso laimėtoju Vokietijos koncernu „PPS Pipeline Systems GmbH“. Pagal sutartį numatytų atlikti darbų vertė siekia 94,84 mln. litų, visus darbus atlikti Vokietijos bendrovė įsipareigojo iki 2014 metų rugpjūčio 1 dienos.

„SGD terminalo statybos projektas susideda iš trijų dalių: SGD laivas-saugykla, kurios statyba eina į pabaigą; krantinė, sutartis dėl kurios statybos jau pasirašyta ir vyksta statybų planavimas bei gamtinių dujų dujotiekis, t.y. šiandien pasirašyta sutartis. Galima sakyti, jog pradėjus dujotiekio statybą, tai bus projekto paskutinė įgyvendinimo stadija. Nesakau, kad liko lengviausia dalis - dar teks įveikti daugybę juridinių ir techninių kliūčių - tačiau šiandien galime konstatuoti, kad visos svarbiausios sutartys, reikalingos esminių projekto komponentų projektavimui ir statybai yra pasirašytos. Lieka įgyvendinimas ir priežiūra“, - konstatavo „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak jo, nepaisant tebesitęsiančių teisinių ginčų dėl dujotiekio statybos konkurso procedūrų, sutartis leidžia (kai tik bus gautas akcininkų susirinkimo pritarimas) nedelsiant pradėti EPC statybos procesus ir užbaigti projektą numatytu laiku.

„PPS Pipeline Systems GmbH“ pagal sutartį įsipareigojo įrengti jungtį tarp suskystintųjų gamtinių dujų terminalo krantinės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatorijoje (ties šiaurine Kiaulės nugaros salos dalimi) ir Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos dujotiekio Jurbarkas–Klaipėda (šalia Klaipėdos DSS-2, esančios ties Kiškėnų kaimu, Dovilų seniūnijoje, Klaipėdos rajono savivaldybėje).

Bendra pagal sutartį atliekamų darbų fiksuota kaina yra 94 840 000 litų (114 756 400 litų su PVM). Užsakovas fiksuotą sutarties kainą mokės tik už faktiškai atliktus darbus.

AB „Klaipėdos nafta“ sėkmingai įgyvendina suskystintųjų gamtinių dujų

terminalo statybos projektą. Pietų Korėjoje aplenkiant grafiką statoma plaukiojanti dujų saugykla iš plaukiojančio doko praėjusią savaitę jau nuleista į vandenį. Pasirašyta sutartis su krantinės statybos konkurso laimėtoju, o dujotiekio statybos konkursas buvo paskutinis stambios apimties pirkimas projekto įgyvendinimo procedūrų sąraše.

Bendrovė planuoja, kad SGD terminalas pradės veiklą ir dujas tieks į Lietuvos rinką jau 2014 metų gruodžio mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder