"Klaipėdos nafta" sausį pažymėjo trimis rekordais

"Klaipėdos nafta" sausį pažymėjo trimis rekordais

Dėl AB „Klaipėdos nafta“ technologinių įrenginių ir procesų lankstumo bei efektyvumo šių metų sausio mėnesį perkrautas naftos produktų kiekis buvo rekordinis ir praėjusių metų sausio krovą viršijo net 25,4 proc. Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo pirmąsias veiklos metines taip pat žymi rekordas – į gamtinių dujų sistemą patiektas iki šiol didžiausias gamtinių dujų kiekis.

Per pirmąjį 2016 m. mėnesį „Klaipėdos nafta“ naftos bei Subačiaus kuro bazės terminaluose į talpyklas perkrovė 790 tūkst. t naftos produktų, t.y. net 25,4 proc. daugiau lyginant su praėjusių metų sausio mėnesiu, kai perpilta 630 tūkst. t produkcijos. Šis rezultatas pasiektas bendrovės technologinių įrenginių ir procesų efektyvumo dėka bei dėl pagrindinių klientų preciziškai įvykdytų krovos planų.

Per pastaruosius 10 m. tai rekordinis sausio mėnesį perkrautas naftos produktų kiekis, paskutinį kartą panašus kiekis buvo perkrautas 2010 m. gegužės mėn.

Sausio mėnesį išdujintas ir perduotas į perdavimo sistemą rekordinis gamtinių dujų kiekis – iš viso 90 mln.nm3, per visą terminalo eksploatacijos laikotarpį tokio kiekio per mėnesį išdujinta nebuvo. Didžiausias iki šiol išdujintas ir patiektas į sistemą kiekis – praėjusių metų kovo mėnesį, kuris siekė 43 mln.nm3.

Sausio mėnesį prie bendrovės antrosios krantinės buvo prišvartuotas ilgiausias istorijoje tanklaivis – 281 m ilgio „HRVATSKA“, į kurį perkrautas mazuto krovinys.

„Sausio mėnesio rezultatai viršijo mūsų pačių iškeltus tikslus ir lūkesčius, tačiau jų pasiekėme ne vien dėl efektyvumo ir lankstumo, bet ir mūsų pagrindinių klientų, ypač AB „Orlen Lietuva“ optimaliai sustyguoto darbo ir sėkmingo bendradarbiavimo“, - rezultatus apibendrina Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder