Klaipėdos uostui – 90 tūkst. eurų bauda

Klaipėdos uostui – 90 tūkst. eurų bauda

Klaipėdos jūrų uostas dėl netinkamai organizuoto krantinių rekonstrukcijos konkurso turės sumokėti valstybei 90 tūkst. eurų baudą, nutarė teismas.

Tokią sankciją birželio 22 dieną uosto direkcijai skyrė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), išnagrinėjęs uosto direkcijos ir konkurso dalyvės – krovinių ekspedijavimo geležinkeliais grupės „Kaminera“ antrinės statybų bendrovės „Borta“ ginčą.

Uosto direkcija nubausta už tai, kad 2014 metais skelbto 67–68 uosto krantinių rekonstrukcijos konkurso sąlygose įrašė subrangą ar jungtinę veiklą ribojančią sąlygą. Šiomis krantinėmis naudojasi bendrovė „Bega“.

Konkursą tuomet laimėjo bendrovė „Latvijas tilti“, su kuria uosto direkcija 2014-ųjų rugsėjį pasirašė beveik 3,2 mln. eurų vertės sutartį. „Borta“ dalyvavo su bendrovėmis „Klaipėdos monolitas“ ir Estijos „Veralux Ehitus“ – jų beveik 4,8 mln. eurų vertės pasiūlymas liko ketvirtoje vietoje.

Direkcijos atstovė Nijolė Dvarionaitė-Milkintienė BNS teigė, kad LAT sprendimas jokios įtakos konkursui neturės, nes sutartis jau yra įvykdyta.

Bylą nagrinėjęs LAT buvo kreipęsis išaiškinimo į ES Teisingumo Teismą (ESTT), kuris balandžio pradžioje išaiškino, jog Lietuvos viešųjų pirkimų tvarka, pagal kurią pagrindinius darbus kai kuriais atvejais privalo atlikti tik konkursą laimėjęs rangovas, prieštarauja ES teisei.

Tų pačių krantinių antrojo ir trečiojo etapo darbus už 14,952 mln. eurų atlieka Latvijos BMGS ir Lietuvos „Hidrostatyba“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder