Lengvatiniai bilietai į autobusus grįš negreit

Lengvatiniai bilietai į autobusus grįš negreit

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš davė miesto politikams daugiau laiko apsispręsti dėl to, ar reikia vėl leisti prekiauti lengvatiniais bilietais autobusuose. [CITATA]

Ginčas tarp miesto valdžios ir Vyriausybės atstovės kilo po to, kai ji išnagrinėjo visuomenininkų skundą dėl miesto Tarybos sprendimo nuo sausio autobusuose nebepardavinėti lengvatinių bilietų. D. Kerekeš mano, kad jis pažeidžia aukštesnius teisės aktus ir nurodė jos teikimą apsvarstyti artimiausiame posėdyje.

Visgi sprendimas ketvirtadienį priimtas nebuvo, nes savivaldybė paprašė duoti jai daugiau laiko apsispręsti.

PRIEŠISTORĖ. Ginčas tarp miesto valdžios ir Vyriausybės atstovės kilo po to, kai ji išnagrinėjo visuomenininkų skundą dėl miesto Tarybos sprendimo nuo sausio autobusuose nebepardavinėti lengvatinių bilietų. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Iš gauto rašto matyti, kad savivaldybės atstovai abejoja mano argumentais, tad nori susirinkti daugiau kontrargumentų, taip pat nori atlikti tam tikrą analizę. Buvo prašyta terminą pratęsti iki birželio 1-osios, tačiau aš sutikau ji pratęsti tik iki gegužės. Tai reiškia, kad miesto Taryba turės apsispręsti balandį vyksiančio posėdžio metu", - sakė D. Kerekš.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, pirmą šių metų mėnesį autobusuose buvo parduota apie 140 tūkst. bilietų. Pernai tuo pačiu metu buvo parduoti 156 tūkst. (80 500 už visą kainą ir 75 500 lengvatinių, kainavusių po 1,2 lito).

"Reziumuojant galima sakyti, kad vairuotojams darbo apimtys parduodant bilietus sumažėjo dešimtadaliu ir jie galėjo labiau koncentruotis į tiesiogines savo pareigas - saugiai ir laiku nuvežti keleivius iki jiems reikiamos vietos. Toks ir buvo vienas iš pagrindinių šio pakeitimo tikslų", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, teoriškai galima teigti, jog savivaldybė nepardavus 75 500 lengvatinių bilietų sutaupė 90,6 tūkst. litų, kuriuos būtų tekę skirti kompensacijoms už tokius bilietus. Tačiau realiausia, kad kartą autobuse nusipirkę dvigubai brangesnį bilietą vadinamieji lengvatiniai keleiviai kitą kartą jau pasirūpino tokiais bilietais spaudos kioske.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder