Lieknėjimą skatinančių pleistrų reklama klaidino vartotojus

Lieknėjimą skatinančių pleistrų reklama klaidino vartotojus

UAB "Greitojo pašto paslaugos" platinta reklama apie "Slimpatch" pleistrus, kaip efektyvią priemonę nepageidaujamam kūno svoriui, pripažinta klaidinusia vartotojus. Už tai įmonei teks susimokėti 10 tūkst. litų siekiančią baudą.

Konkurencijos tarybos atlikto tyrimo metu nustatyta, kad klaidinama reklama buvo skleidžiama 2009 m. vasario mėn. - 2010 m. rugsėjo mėn. laikotarpiu. Vartotojams tuo metu ypač patrauklūs turėjo būti reklamos teiginiai apie tai, jog "Slimpatch" pleistras lieknėjimui "dešimt kartų efektyvesnis už visa tai, kas buvo žinoma iki šiol!", "galite numesti iki 5 kg per savaitę", "100 procentų jūs būsite patenkintas" ir kiti.

Institucijos nuomone, reklama galėjo klaidinti vartotojus ir pagal jos pateikimo pobūdį, nes pateikiami teiginiai vidutiniam vartotojui, neturinčiam specialių dietologijos žinių, leidžia susidaryti nuomonę, kad naudodamasis pleistru "Slimpatch" jis greitai, be ypatingų dietų ir sunkių fizinių pratimų atsikratys nepageidaujamo svorio.

Kadangi pati bendrovė geranoriškai užkirto kelią reklamos sklaidai, jai buvo pritaikytos atsakomybę lengvinančios aplinkybės ir skirta 10 tūkst. litų piniginė bauda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder