Lietuvai bankininkų karteliniai susitarimai neįdomūs?

Lietuvai bankininkų karteliniai susitarimai neįdomūs?

Mokėjimo kortelių kompanijos "Visa" ir "Mastercard" bei JAV bankai turi pakloti milijardus dolerių baudų už tai, kad už kortelių administravimą ėmė milžiniškus mokesčius. Baudomis už kartelinius susitarimus šitoje srityje apdalyti ir Latvijoje veikiantys bankai, nors ten įkainiai - perpus mažesni nei Lietuvoje.

O pas mus, atrodo, viskas ramu. Nei Lietuvos bankas, nei Seimas, nei Konkurencijos taryba ar kitos institucijos net nekalba apie tai, kad bent jau būtų pradėtas tyrimas, ar nelobstama kortelių naudotojų sąskaita. Kodėl nebaudžiami Lietuvoje veikiantys bankai - paslaptis. Net neaišku, ar iš viso yra pradėtas koks nors tyrimas.

Lietuvos banke pavyko sužinoti, kad jei koks nors tyrimas ir pradėtas, tai jį vykdo nebent tik banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamentas. Tačiau pastarojo direktorius Vilius Šapoka "Respublikai" sakė nieko apie tai negirdėjęs. "„Žinau, kad verslininkai yra sudarę derybų grupę ir su bankais bando rasti sprendimą dėl kortelių kaštų. Tokios iniciatyvos yra skatintinos. Tačiau asociacija tame nedalyvauja. Tai yra rinkos dalykas. O apie jokius tyrimus nesu girdėjęs", - teigė Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas, rašoma dienraštyje "Respublika".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder