"Lietuvos energija": naujos kogeneracinės elektrinės atpigins šilumą beveik trečdaliu

"Lietuvos energija": naujos kogeneracinės elektrinės atpigins šilumą beveik trečdaliu

Vilniuje ir Kaune planuojama įrengti atliekomis ir biokuru kūrenamas elektrines, kurios gamindamos šilumą ir elektrą užtikrins 30 proc. mažesnes šilumos kainas šių miestų gyventojams, palyginti su 2013 metais. Tai sudarytų apie 600 sutaupytų litų (173,77 euro) tipinio namų ūkio išlaidų šilumai per sezoną.

"Tikimės, kad, lyginant su 2013 metais, tai yra aukštųjų kainų periodu, šilumos kaina sumažėtų apie 30 proc., tai reikštų apie 600 litų vienam tipiniam namų ūkiui per sezoną. Tipinis namų ūkis yra 60 kvadratinių metrų butas nerenovuotame name", - sakė "Lietuvos energijos" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

Įgyvendinus projektus, naujos kogeneracinės elektrinės pagamintų iki 60 proc. Vilniui ir Kaunui reikalingos šilumos energijos.

"Lietuvos energija" jau pradėjo potencialių partnerių paiešką ir išsiuntė kvietimus dalyvauti pirminėje apklausoje, kurios metu bus įvertinta, kuo potencialūs investuotojai galėtų prisidėti prie naujų elektrinių projektų.

Rinkos tyrimas vyks iki liepos 23 dienos, vėliau, įvertinus gautą informaciją, bus parengtas potencialių partnerių atrankos aprašas ir, planuojama, rugsėjį, paskelbta oficiali partnerių atrankos pradžia, kurią numatoma baigti šiemet.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder