Maitinimo įstaigoms siūloma vandeniu iš čiaupo vaišinti už dyką

Maitinimo įstaigoms siūloma vandeniu iš čiaupo vaišinti už dyką

Šalies restoranai, kavinės, barai ir viešbučiai kviečiami prisijungti prie socialinės akcijos "Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!".

"Lietuvoje geriamasis vanduo iš čiaupo - tikrai kokybiškas, nes jam ruošti naudojamas tik požeminis vanduo, į kurį nepatenka teršalų. Kuo daugiau žmonių gers vandenį iš čiaupo, tuo geriau ir aplinkai, nes sumažės plastiko pakuotės atliekų", - kvietimą komentuoja aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Apie tai, kad akcijoje dalyvaujantys restoranai, kavinės, barai ir viešbučiai savo lankytojus ir svečius nemokamai vaišins geriamuoju vandeniu iš čiaupo, informuos ant šių įstaigų durų priklijuoti specialūs lipdukai. Gyventojai akcijoje dalyvaujančių įstaigų pavadinimus ir adresus taip pat galės sužinoti Aplinkos ministerijos tinklalapyje.

Įmonės specialų lipduką galės gauti informacinėje akcijos apie geriamąjį vandenį palapinėje, kuri keliaus per Lietuvą.

Pirmąja jos stotele taps Kaunas. Čia palapinė veiks rugsėjo 5 d. nuo 12 iki 16 val. Laisvės al. ir S. Daukanto g. sankirtoje, netoli fontano, rudens gėrybių ir bendruomenių amatų mugės metu. Joje lankytojai galės pasikalbėti su specialistais apie geriamojo vandens iš čiaupo kokybę, jo savybes, specialiomis indikatorinėmis juostelėmis išmatuoti vandens pH, kietumą, fluoro ir kitų elementų koncentraciją. Norintieji išsitirti, kokį vandenį jie geria, iš namų gali atsinešti vandens iš čiaupo mėginį. Lankytojų taip pat lauks edukaciniai žaidimai ir kitos pramogos. 

Rugsėjo mėnesį informacinės akcijos apie geriamąjį vandenį palapinės veiks ir kituose miestuose: Panevėžyje - rugsėjo 6 d., Šiauliuose - rugsėjo 12 d., Klaipėdoje - rugsėjo 13 d., Vilniuje - rugsėjo 19 d. nuo 12 iki 16 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder