Mokesčių inspekcija nusiteikė nebausti

Mokesčių inspekcija nusiteikė nebausti

Pačiame prekybos įkarštyje trečiadienį Tilžės turgavietė sulaukė Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovų vizito - įgyvendinamas projektas, kurio esmė - ne bausti, o konsultuoti.

Visoje šalyje įgyvendinamo projekto "Gruodžio prekyba" metu numatyta smulkiesiems verslininkams jų darbo vietose paaiškinti ir patars, kaip teisingai vykdyti verslą, priminti jų mokestines prievoles, suteikti informaciją apie nuo kitų metų įsigaliosiančius mokesčių pasikeitimus.

Turgavietės prekybininkus aplankiusios Klaipėdos AVMI atstovės pabrėžė, kad tikslas nėra bausti, net jeigu būtų aptikta pažeidimų, nors jų, tiesa, čia nelabai ir pasitaiko. Mokesčių inspekcija prekybininkus lanko tam, kad pasiūlytų savanoriškai registruoti veiklą, patartų, kaip teisingai apskaičiuoti ir sumokėti mokesčius - žmonėms buvo dalijamos atmintinės su informacija vykdantiesiems veiklą pagal verslo liudijimus arba su pažymomis.

"VMI, įvertinusi, kad gruodžio mėnesį nuolat sulaukia daugiau pranešimų apie mokestinius pažeidimus prekybos, viešojo maitinimo sektoriuose, šiemet pirmą kartą vykdys projektą, kurio metu VMI darbuotojai bene kasdien lankysis turgavietėse ir kitose prekybos vietose, bendraus su kioskų prekeiviais bei savininkais, vizituos viešojo maitinimo įstaigas, žiūrės, ar tinkamai apskaitomos pajamos ir naktiniuose klubuose, taksi paslaugas teikiančiose įmonėse.

Norėtume labai aiškiai pažymėti, kad šio projekto tikslas - ne nustatyti pažeidimai, surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai ir skirtos baudos, o mokestinė drausmė ir pagalba norintiems teisingai vykdyti mokestines prievoles", - taip projekto esmę apibrėžia VMI prie FM viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Vis dėlto atkreipiamas dėmesys į tai, kad bendrovės, pas kurias gruodžio mėnesį apsilankys mokesčių administratorius, turėtų žinoti, jog jų veikla bus vertinama objektyviai. Be to, išskiriami kontrabandinių prekių turėtojai - šiems jokių malonių tikėtis neverta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder