"Motorola" padavė į teismą "Apple" dėl "iPhone" ir "iPad" naudojamų technologijų

"Motorola" padavė į teismą "Apple" dėl "iPhone" ir "iPad" naudojamų technologijų

"Motorola" padavė į teismą "Apple" ir apkaltino Styvui Džobsui (Steve Jobs) priklausančią kompaniją "Motorolos" patentų teisių pažeidimu.

"Motorola" suskaičiavo jai priklausančių 18 patentų, kuriuos "Apple" naudoja savo gaminamuose išmaniuosiuose telefonuose "iPhone", planšetiniuose kompiuteriuose "iPad" ir nešiojamuose kompiuteriuose "MacBook". Šie patentai yra susiję su pranešimų siuntimo ir gavimo technologijomis.

Amerikiečių kompanija, gaminanti daugiausia išmaniuosius telefonus su "Android" operacine programa, jau yra iškėlusi tris ieškinius. Be to, "Motorola" teigia, kad kompanijos "Apple" veiksmai jai padarė nepataisomų nuostolių. Pateiktuose ieškiniuose "Motorola" prašo teismo imtis priemonių, kad būtų apsaugotos jos teisės.

"Motorola" kompaniją "Apple" taip pat apskundė Jungtinių Valstijų tarptautinės prekybos komisijai (ITC).

Reikėtų pažymėti, kad "Apple" jau yra įsivėlusi į ginčus su HTC ir "Nokia" irgi dėl patentinių teisių. Spalio pradžioje buvo paskelbta ir apie tai, kad kompanija "Microsoft" iškėlė ieškinį "Motorolai". Jame "Motorola" yra kaltinama pažeidusi devynių patentų naudojimo taisykles išmaniųjų telefonų gamyboje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder