Mūšis dėl lietuviškos medienos: iškeliauja į užsienį, o baldų gaminti nėra iš ko

Mūšis dėl lietuviškos medienos: iškeliauja į užsienį, o baldų gaminti nėra iš ko

Lietuvos baldų gamintojai skundžiasi, jog didelę dalį Lietuvos miškuose kertamos medienos išperka užsieniečiai. Tuomet Lietuvos įmonėms trūksta medienos žaliavos arba ji tampa per brangi.

Seimas pradėjo svarstyti Miškų įstatymo paketimus, kurie nustatytų Lietuvos medienos perdirbėjų pirmenybę perkant lietuvišką medieną. Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas sako, jog jo žiniomis dalis medienos kaip tik neparduodama.

„Šiai dienai iš Lietuvos išvežama tik penktadalis medienos, tačiau yra vadinamoji baldinė mediena, dėl kurios turime problemų. Baldininkams tikrai trūksta beržo. Tačiau, sakykime, popiermedis visai iš Lietuvos neišvežamas ir šiai dienai apie trečdalis medienos nėra parduota. Dėl tos pirmumo teisės tai tikrai nėra nė vieno Seimo nario, kuris prieštarautų, jog daugiau medienos turėtų likti Lietuvoje. Tačiau yra ir kita pusė – tie, kas tą mišką sodina ir prižiūri. Miškininkai sako, kad šiandien mediena parduodama praktiškai už savikainą,“ – kalbėjo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas A. Salamakinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder