Naujovė leistų vairuotojams taupyti

Naujovė leistų vairuotojams taupyti

Uostamiesčio vairuotojai, tikėtina, netrukus galės sutaupyti savo automobilius palikdami mokamose stovėjimo vietose. Planuojama, jog jau spalį gali pradėti veikti išmaniesiems telefonams skirta programėlė, kuri minučių tikslumu paskaičiuos mašinos stovėjimo laiką.

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas susitiko su vienos įmonės atstovais, kurie ir pristatė naujosios programėlės galimybes.

Be kita ko, aptarta, kiek Savivaldybė finansiškai turėtų prisidėti prie šios naujovės įdiegimo - kad padengtų dalį įmonės reikalaujamų mokesčių. Esą jei tam pinigų miestas neras, tiek programėlės įdiegimas į išmanųjį telefoną, tiek kiekviena operacija vartotojams kainuos papildomai, tad atsiskaitant už stovėjimą žmonėms sutaupyti nepavyktų.

Šiuo metu Klaipėdoje veikia nemokama "mparking" programėlė, kuri, anot VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, yra pasenusi.

"Naujoji programėlė turėtų kur kas daugiau galimybių. Viena svarbiausių - moderni "Start-Stop" funkcija, kuri leidžia pažymėti, kada tiksliai pastatytas automobilis, ir vėliau bet kada sustabdyti skaičiavimą. Taip vairuotojas galės mokėti už tikslų laiką, kurį stovėjo jo automobilis. Juk dabar neretai būna, kad, tarkime, į konferenciją atvykę žmonės sumoka už aštuonias valandas, tačiau smarkiai permoka, nes išvyksta nepraėjus nė šešioms", - pavyzdį pateikė jis.

Dar viena naujovė, kurią planuojama įdiegti Klaipėdoje - mobilioji programėlė, skirta elektromobilių vairuotojams.

"Šiuo metu egzistuoja tvarka, jog tam, kad galėtų naudotis elektros įkrovos stotelėmis, vairuotojai iš Savivaldybės privalo gauti specialias korteles. Įdiegus naująją aplikaciją, būtų galima išmaniuoju telefonu įjungti sistemą ir elektromobilis būtų kraunamas", - tvirtino S. Budinas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder