Nedarbo kankinamam kraštui - baldininkų injekcija

Nedarbo kankinamam kraštui - baldininkų injekcija

Koncernui SBA priklausanti Šilutės rajone veikianti baldų gamybos įmonė "Germanika", įgyvendinanti 36 mln. litų vertės investicinį projektą, jau renka naujus darbuotojus. Rajone, kuriame nedarbo lygis viršija šalies vidurkį, bus sukurta apie 240 naujų darbo vietų.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad koncernas SBA jam priklausančioje įmonėje "Germanika" diegia naujausią Lietuvoje "vilktų" korpusinių baldų gamybos technologiją. Įgyvendinus numatytą investicinį projektą, gamykla taps viena didžiausių darbdavių Šilutės rajone.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, birželio 1 d. šalyje buvo registruota 243,2 tūkst. bedarbių - 11,2 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Šilutės rajone šis rodiklis tuo metu siekė 13 proc.

"Pirmieji darbuotojai jau buvo apmokyti Vokietijoje, kur gaminama įmonei reikalinga įranga. Netrukus į šią šalį bus siunčiama kita grupė operatorių ir technikų. O sumontavus pirmąją įrangą mokymai bus atliekami ir pačioje įmonėje. Mums reikalingi ne tik patirties turintys operatoriai ar šaltkalviai, bet ir norintys išmokti dirbti su pačia naujausia ir šiuo metu moderniausia technika", - sakė UAB "Germanika" direktorius Svajūnas Gečas.

Pasak jo, pirmąją pamainą, kuriai dar reikės apie 50 žmonių, ketinama suformuoti jau rugpjūtį, kad ji galėtų pradėti darbuotis nuo rugsėjo, kai bus pradėta gaminti testinė produkcija. Iš viso bus formuojamos keturios pamainos po daugiau nei 60 žmonių, kad gamybos procesas šioje naujoje linijoje truktų visą parą. Tokių apimčių procesą numatoma pradėti spalį.

Kaip ir kitose SBA koncernui priklausančiose baldų gamybos įmonėse, taip ir "Germanikoje" darbuotojams atvykti bus organizuojamas transportas. Jau dabar įmonėje yra organizuojamas darbuotojų maitinimas, kuris dalinai kompensuojamas.

Anot S. Gečo, pastačius naująją liniją "Germanikoje" bus gaminami miegamojo baldai iš medienos drožlių plokščių, padengtų dekoratyviniu impregnuotu popieriumi.

"Skirtingai nuo įprastų baldų, skydų kraštai nėra laminuojami kraštų juostele, o padengiami ta pačia plokštumos plėvele, tarsi detalę įvelkant. Tokie skydai atrodo visiškai vientisi, nėra jokių klijų siūlių, sujungimų. Naująja technologija pagaminti baldai atrodo labai estetiškai, yra puikios kokybės, atsparesni drėgmei. Tokių "vilktų" korpusinių baldų gamybos technologija atsirado vos prieš keletą metų ir šiuo metu yra naujausias rinkos "mados šauksmas", - pasakojo pokalbininkas.

Pasak SBA baldų kompanijos generalinio direktoriaus Ričardo Kiaurakio, šis investicinis projektas leis SBA baldų kompanijai įsitvirtinti naujuose baldų rinkos segmentuose.

"Germanika" atkaklioje konkurencinėje kovoje su kitais Europos baldų gamintojais pernai rudenį laimėjo Švedijos koncerno IKEA konkursą miegamojo baldų gamybai. Naujos "vilktų" korpusinių baldų gamybos technologijos leis "Germanikoje" gaminti aukštos pridėtinės vertės produkciją, kuri šiandien yra itin populiari tarp vartotojų", - sakė R. Kiaurakis.

Visa "Germanikoje" pagaminta produkcija bus tiekiama būtent baldų mažmeninės prekybos milžinei IKEA, su kuria SBA baldų kompanijos valdomos bendrovės bendradarbiauja jau daugiau nei dešimtmetį.

Planuojama, kad korpusinius baldus, baldų detales ir komponentus bei lukšto apklotus gaminančios bendrovės "Germanika" naujos produkcijos pardavimai per 5 metus sieks 670 mln. litų.

SBA baldų grupė yra didžiausia Baltijos šalyse grupė, valdanti baldų gamybos įmones. Šilutės rajone be UAB "Germanika" jai priklauso ir bendrovė "Šilutės baldai", kurioje dirba daugiau nei 800 žmonių. Grupei taip pat priklauso įmonės "Klaipėdos baldai", "Kauno baldai", "Visagino linija" ir "Novo Mebel" (Rusija).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder