Nešildo, bet pinigų prašo

Nešildo, bet pinigų prašo

Nors oficialus šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo daugiau nei prieš mėnesį, iki šiol yra butų, kurių radiatoriai vis dar šalti. Nepaisant to, net ir šių butų savininkai gavo sąskaitas, kuriose nurodytos nemenkos sumos už spalio mėnesio šildymą, kurio jie akyse neregėjo. [CITATA]

"Vakarų eksprese" spalio pabaigoje buvo aprašyta Klaipėdos senamiestyje esančio Žvejų gatvės 7-ojo namo situacija. Tuomet gyventojai piktinosi, kad po atliktos šilumos mazgo rekonstrukcijos jų butai nepradėti šildyti.

Tąkart namo administratoriaus, bendrovės "Danės būstas", direktorius Virginijus Dobrovolskas aiškino, kad taip atsitiko, nes kaimyniniame Žvejų g. 5 name veikiančios vyninės savininkai neįsileidžia į savo patalpas, kuriose reikia užaklinti vamzdį.

Vyninės savininkai tuomet negalėjo atsistebėti, kad darydami tokius rimtus darbus namo administratoriai nesugeba susirasti projekto, kuriame aiškiai nurodyta, kur kokie vamzdžiai yra paslėpti, ir tik ieško atpirkimo ožių.

Šonas šyla, šonas šąla

Praėjo mėnuo, bet problema iki galo taip ir neišsisprendė - dviejų Žvejų g. 7 namo butų gyventojai iki šiol gyvena vėsumoje, nes šyla tik dalis radiatorių.

"Dalis radiatorių mano bute pradėjo šilti tik lapkričio 5 dieną. Todėl, kai šįryt gavome sąskaitas, net nustėrau, kad už spalio mėnesio šildymą aš turiu sumokėti 50 litų. Skambinau ir į "Klaipėdos energiją" teirautis, kodėl mes turime mokėti už šildymą, kurio nebuvo? Jų atsakymas dar labiau nustebino - esą namo skaitikliai rodė, kad butai buvo šildomi", - absurdišką situaciją papasakojo minėto namo 6-ojo buto gyventoja Tamara Poliakova.

Greta esančio 5-ojo buto gyventojas pasakojo pirmųjų šildymo ženklų sulaukęs tik praėjusį penktadienį, lapkričio 15 d. Kaip ir kaimynės bute, šiek tiek šilo tik dalis radiatorių, kiti iki vakar buvo šalti it ledas. Nepaisant to, ir šiam gyventojui pateikta sąskaita už šildymą spalį - už tai, kad 74 kv. m ploto butas buvo nešildytas, prašoma mokėti per 100 litų.

"Gerai, kad dar oro sąlygos palankios, tad įsijungus elektrinius radiatorius kažkaip gyvename. Tačiau tikrai jaučiamės kvailysčių įkaitais", - konstatavo gyventojas.

Kaina padidėjo kone dvigubai

Ši keista istorija, pasak gyventojų, prasidėjo tuomet, kai buvo nuspręsta atskirti Žvejų g. 5, 7 ir 9 namų šilumos mazgus. Žmonės tokiai renovacijai nesipriešino.

Rekonstrukcijos darbai buvo pradėti liepos mėnesį ir juos žadėta užbaigti per vieną mėnesį. Darbai užsitęsė gerokai ilgiau nei buvo žadėta. Negana to, kone dvigubai išaugo darbų kaina.


"Iš pradžių nurodyta orientacinė šilumos mazgo kaina buvo apie 18 tūkst. litų, kurią gyventojai turės išmokėti per 12 mėnesių. Dalis butų ir kitų patalpų savininkų šiam sprendimui pritarė. Tačiau liepos 31 d. bendrovės "Danės būstas" pateiktose sąskaitose nurodyta, kad šilumos mazgo renovacijos kaina - 32 tūkst. litų, ir ji padalinta visiems išsimokėti per 24 mėnesius. Apie pasikeitusias sąlygas savininkai informuoti nebuvo, sutikimų nedavė", - rašoma Žvejų g. 7 namo gyventojų rašte, kurį jie pateikė ne tik namo administratoriui, bet ir Klaipėdos savivaldybės administracijai.

Gyventojai prašo, kad būtų ištaisytas pateiktų sąskaitų kainos neatitikimas ir vadovautis renovavimo darbų suderintais įsipareigojimais tarp namo bendraturčių ir administratoriaus. Taip pat gyventojai informuoja, kad name vis dar yra butų, kuriuose yra visiškai šaltų radiatorių.

Pažadai

Paprašytas pakomentuoti situaciją, "Danės būsto" vadovas V. Dobrovolskas pakartojo tą patį, ką ir prieš mėnesį. Esą tokia dviprasmiška situacija susiklostė dėl to, kad Žvejų g. 5 name veikiančios vyninės savininkai neleido jų patalpose iškirsti grindų ir surasti reikiamo vamzdžio, kurį reikėjo užaklinti.

"Teko darbus atlikti koridoriuje. Kol jie vyko, dalis radiatorių butuose negalėjo būti šildomi. Žinoma, reikėjo perdaryti projektą. Šiandien projektuotojai planuoja suderinti projektą. Manau, kad rytoj visi radiatoriai turėtų šilti. Stengiamės ir suprantame žmonių nepasitenkinimą", - vakar sakė V. Dobrovolskas.

Jo teigimu, įmonės vadybininkai taip pat aiškinasi, kodėl šio namo gyventojams buvo pateiktos sąskaitos už šildymą, jei šildymas jiems buvo įjungtas tik lapkritį ir tik iš dalies. V. Dobrovolskas žadėjo, kad teisybė bus rasta.

Tačiau gyventojų tokios kalbos nenuramino ir jie sakė nebetikintys jokiais pažadais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder