Pabrango tarpmiestinių autobusų bilietai

Pabrango tarpmiestinių autobusų bilietai

Autobusų bilietų kainų brangimas neaplenkė ir Klaipėdos autobuso parko. Balandžio mėnesį bilietų kainos čia kilo vidutiniškai 5 procentais.

Išsiruošę į tolimesnes keliones autobusais žmonės per Velykas pastebėjo, kad dabar tenka mokėti šiek tiek brangiau nei žiemą. Kelti teikiamų paslaugų įkainius vežėjus verčia ne tik brangstantys degalai, bet ir mažas keleivių skaičius.

"Bilietų kainas palaipsniui didinome visą balandžio mėnesį. Tačiau kainas didinome simboliškai, priklausomai nuo maršruto, bilietai dabar kainuoja 1-2 litais brangiau", - sakė Klaipėdos autobusų parko generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė.

Pasak jos, paskutinį kartą bilietų kainos buvo didinamos 2009-aisiais, kuomet nuo 5 iki 18 proc., o vėliau iki 21 proc. padidėjo keleivių vežimo pridėtinės vertės mokestis (PVM). 2009 metų pradžioje keleivių vežimas tarpmiestiniais maršrutais Lietuvoje vidutiniškai pabrango 14 proc.

"Kai prasidėjo krizė, kaip ir visas vartojimas, sustojo ir keleivių pervežimai autobusais. Žmonės, matyt, išsigando ir puolė taupyti - į tolimas keliones išsiruošdavo tik pačiais būtiniausiais atvejais. Palyginti su 2009-aisiais, dabar keleivių turime daugiau, tačiau vis tiek nepasiekiame 2008 metų lygio. Tiesa, viliamės, kad vasarą tradiciškai keleivių srautai padidės", - sakė J. Daugininkienė.

Balandžio mėnesį iki 5 proc. bilietų kainas pakėlė ir didžiausia šalyje tarpmiestinio keleivių vežimo bendrovė "Kautra" bei tolimojo keleivinio transporto kompanija (TOKS). Visgi visų kompanijų vadovai pripažįsta, kad šis kainų pabrangimas nekompensuos išaugusių išlaidų už kurą. Esą bilietų kainos buvo stabilios dvejus metus, o degalai per šį laiką pabrango 1,7 lito už litrą.

Vien per paskutinius penkis mėnesius dyzelinas Lietuvoje pabrango maždaug 20 proc.

"Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, dabar kas mėnesį mes turime išleisti papildomai iki 300 tūkst. litų degalams. O liūdniausia, jog nėra jokių prognozių, kad kuro kainų kilimas pagaliau sustos. Nežinau, kada baigsis šita beprotybė", - atsiduso J. Daugininkienė.

Be kita ko, ji pabrėžė, kad kyla ne tik kuro kainos, brangsta ir detalės bei padangos.

"Taigi dabar dirbame nuostolingai, tačiau daugiau bilietų kainų kol kas tikrai nekelsime", - žadėjo Klaipėdos autobusų parko vadovė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder