Populiariausi internetiniai prekių ženklai: "Google", "Facebook" ir "Maxima"

Populiariausi internetiniai prekių ženklai: "Google", "Facebook" ir "Maxima"

Lietuvoje labiausiai mėgstami globalūs prekės ženklai - „Google" bei „Facebook". Greta jų į mėgstamiausių prekės ženklų trejetuką patenka ir Baltijos šalyse veikiantis prekybos tinklas „Maxima". Tyrimą atlikusi rinkos tyrimų ir konsultacijų įmonė Estijoje „TNS Emor" pažymi, kad 4 iš 10 į populiariausiųjų dešimtuką patekusių prekės ženklų Lietuvoje - išskirtinai internetinės bendrovės.

Apklausos duomenimis, geriausiai vertinami prekės ženklai Lietuvoje, lyginant su praėjusiais metais, išlaikė savo populiarumą. Populiariausias prekės ženklas Lietuvoje - „Google" - šiemet ir praėjusiais metais išliko pirmoje pozicijoje. Didžiausią šuolį - iš 5-os pozicijos į 2-ą, padarė „Facebook", o „Maxima" iš 2-osios vietos 2015 m. smuktelėjo į 3-iąją.

Pasak „TNS Emor" tyrimų vadovės Estijoje Klaudijos Vihmos (Claudia Vihma), „Google", „Facebook", „Swedbank" ir „Maxima" buvo pripažinti mėgstamiausiais prekių ženklais visose trijose Baltijos šalyse.

„Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje į mėgstamiausių prekės ženklų sąrašus pateko bent po vieną prekės ženklą iš bankų, prekybos, telekomunikacijų sektorių, taip pat po kelias internetines bendroves. Populiariausiųjų dešimtukas Lietuvoje ir Estijoje išsiskiria tuo, kad didžioji dalis jame įvardintų prekių ženklų priklauso interneto paslaugų bendrovėms. Tuo tarpu Latvijoje dažniausiai minėti prekės ženklai - bendrovių iš telekomunikacijų ir bankininkystės sektorių", - teigia K. Vihma.

Mėgstamiausių prekės ženklų sąrašas buvo sudaromas atsižvelgiant į ankstesnius panašius tyrimus. Iš viso buvo įtraukta apie 150 skirtingų prekės ženklų kiekvienoje šalyje.

„TNS Emor" įkurta 1990 m. ir šiuo metu yra pirmaujanti rinkos tyrimų ir konsultacijų įmonė Estijoje. Nuo 2001 m. „Emor" priklauso tarptautiniam rinkų informacijos koncernui „TNS Group Holdings Ltd". „TNS Group Holdings Ltd" yra dalis „Kantar Group", kuris yra antras pagal dydi rinkų informacijos ir jų tyrimų koncernas pasaulyje. „TNS Emor" Lietuvoje yra „TNS LT" ir Latvijoje „TNS Latvia".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder