Prekyba tulpėmis prastesnė nei pernai

Prekyba tulpėmis prastesnė nei pernai

Šiemet ne darbo dieną, o šeštadienį švenčiama Moters diena šiek tiek nuvylė gėlių prekeivius. „Retas kuris darbdavys sveikino savo darbuotojas iš anksto, kovo 7-ąją, o ir mokiniai ar darželinukai nepuolė pirkti gėlių mokytojoms, tad šiemet pirkėjų gerokai mažiau“, - atviravo Naujajame turguje kalbinti prekeiviai.

Pasak jų, jei ankstesniais metais pavykdovo visas gėles parduoti iki pietų, tad šiemet, panašu, labai daug jų liks neišparduotų.

„Aš atsivežiau tik 300 tulpių, bet iki šiol pardaviau vos trečdalį. Tokios blogos prekybos seniai bėra buvę. Pamenu, sovietiniais laikais per dieną parduodavome net po 10 tūkst. žiedų. Tuomet augindavome tik raudonos spalvos tulpes. Kainos būdavo žvėriškos, už vieną žiedą po 3 rublius imdavome – ir visiems buvo gerai. Iki šiol pamenu, kaip vienais metais glėbius prastesnių tulpių teko išmesti į šiukšlinę. Bet, kai pritrūko tulpių – žmonės prašė bet kokių, kad tik gėlelę turėtų namo parnešti, tad ėmė iš šiukšlinės ir dar pinigus mokėjo“, - pasakojo gėlininkyste jau daugybe metų užsiimanti ūkininkė Liuda Monstavičienė.

Kovo 8-ąją tulpių kainos turgavietėje svyravo nuo 1,5 iki 2,5 lito.

„Skirtingai nei mėsa, perkant tulpes niekas neklausia, ar ji lietuviška, ar ne“, - šypsojosi savo pačios užaugintomis tulpėmis prekiaujanti L.Monstavičienė.

Taip pat tulpėmis prekiaujantis Kęstutis svarstė, kad šiemet itin palankus oras prekiauti lauke, tad esą gali būti, kad daugelis vyrų gėlėmis apsirūpino tiesiog stabtelėję gatvėje, tad iki turgavietės nebevažiavo.

„Negaliu sakyti, kad šiemet bloga prekyba. Tiesa, pernai tokiu metu jau visas gėles buvome pardavę, o dabar dar turime nemažai“, - sakė Kęstutis.

Beje, gėles pirko ne vien tik vyrai. Prekybininkė Stasė pasakojo, kad ir marčios pirko tulpių anytoms ir atvirkščiai.

„Tiesiog vyrai išvažiavę uždarbiauti į užsienį, tad gali būti, kad jų prašymu moterys vienos kitas pamalonina“, - svarstė Stasė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder