Premjeras: prekybininkų antkainiai padidėjo 4 proc.

Premjeras: prekybininkų antkainiai padidėjo 4 proc.

Pirmadienį prakalbęs apie galimai padidėjusius didžiųjų prekybos tinklų antkainius, antradienį Premjeras Algirdas Butkevičius patikslino, kad antkainiai padidėjo beveik 4 procentais.

Anot Premjero, tokios tendencijos pastebėtos analizuojant penkių didžiųjų prekybos tinklų pardavimus 2015 ir 2016 m. pirmais ketvirčiais.

"Visų prekių grupių antkainis yra padidėjęs beveik 4 proc. šių metų pirmame ketvirtyje, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu", - LRT radijui antradienį teigė Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat teigė palaikąs viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose vykstančias diskusijas dėl prekių ir paslaugų kainų, tačiau pareiškė neigiamą požiūrį į raginimus boikotuoti prekybininkus.

"Aš už taikias iniciatyvas, o ne už tai, kad reikėtų inicijuoti kažkokius boikotus. Bet aš manau, kad ta diskusija, kuri vyksta socialiniuose tinkluose, - aš ją vertinu teigiamai - (...) visuomenės reakcija priverčia ir prekybos centrus, ir tiekėjus susimąstyti ir suprasti, kad visuomenė į kainų pokyčius reaguoja labai jautriai", - kalbėjo A. Butkevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder