Prezidentūroje apdovanotas "Metų vadovas"

Prezidentūroje apdovanotas "Metų vadovas"

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo tryliktą kartą savaitraščio "Veidas" rengiamo konkurso "Metų vadovas 2012" laureatų apdovanojimo ceremonijoje.

Šiemet metų vadovu tapo "Thermo Fisher Scientific" Vilniaus padalinio direktorius Algimantas Markauskas.

"Labai svarbu, kad Lietuvos versle atsirastų vis daugiau skaidrumo nebijančių vadovų. Tik skaidrus ir atsakingas verslas gali užtikrinti ilgalaikę visos Lietuvos sėkmę", - sakė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, sėkmingi vadovai stabilų klientų pasitenkinimą brangina labiau nei greitą pelną.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad tokie žmonės, diegdami šiuolaikines technologijas ir kurdami bei tobulindami kokybiškas paslaugas ir produktus, ne tik suburia lojalių klientų ratą, bet ir užtikrina visos šalies ekonomikos augimą.

"Thermo Fisher Scientific" gamina molekulinės biologijos produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai.

Komisija įvertino, kad A. Markausko vadovaujama įmonė, kasmet didina pardavimų apimtis, kuria inovatyvius produktus, eksportuoja 99,6 proc. savo produkcijos į 80 pasaulio šalių.

2008 m. pradėjęs vadovauti biotechnologijų įmonei "Fermentas", kuri 2010 m. buvo parduota JAV korporacijai "Thermo Fisher Scientific", A. Markauskas turėjo sklandžiai integruoti Lietuvoje veikiančią įmonę į korporacijos visumą ir įtikinti naujuosius savininkus, kad Lietuvoje verta investuoti ir toliau.

Šį iššūkį vadovas įveikė sėkmingai: per šį laikotarpį Vilniuje ne tik pastatytas Molekulinės biologijos kompetencijų centras, bet ir sukurta naujų inovatyvių produktų, į Lietuvą perkelta dalis korporacijos gamybos iš kitų šalių. Dėl šių priežasčių padvigubėjo Vilniuje įsikūrusios įmonės gaminamų produktų asortimentas (nuo 760 iki 2000), apyvarta (nuo 120 mln. iki 230 mln. litų), vien per praėjusius metus sukurtos 84 darbo vietos.

Sparčiai plečiantis mokslinių tyrimų centrui įmonėje jau dirba beveik šimtas mokslininkų - tai sudaro 20 proc. visų darbuotojų.

Komisijai vertinti iš viso buvo pateikta trylika kandidatų. Antrą vietą "Metų vadovo" rinkimuose užėmė "Elinta" generalinis direktorius Vytautas Jokužis, trečią - "Pigu.lt" generalinis direktorius Dainius Liulys, ketvirtą - "Vilmos" generalinis direktorius Edmundas Pigaga, o penktą - "Jubanos" generalinis direktorius Julius Banys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder