PVM skolininkų šimtuke - ir Klaipėdos apskrities įmonės

PVM skolininkų šimtuke - ir Klaipėdos apskrities įmonės

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog VMI interneto svetainėje www.vmi.lt  atnaujintas vėluojančių sumokėti didžiausias PVM sumas įmonių sąrašas. Šimto didžiausių skolininkų sąraše – ir 12 Klaipėdos apskrities įmonių, tarp jų 7 Klaipėdos m. įmonės, po dvi Klaipėdos r. ir Palangos m., viena Kretingos r. įmonė.

Didžiausių PVM skolininkų sąrašai yra atnaujinami periodiškai, o jame nurodomi konkrečių įmonių PVM skolininkių pavadinimai bei pradelstos sumokėti PVM sumos. Atnaujintas sąrašas tų mokesčių mokėtojų, kurie iki liepos 8 d. nesumokėjo pagal paskutinę PVM deklaraciją deklaruotų mokesčių (ji turėjo būti pateikta iki birželio 25 d. už gegužės mėn.) paskelbtas adresu http://www.vmi.lt/cms/sarasas-100-didziausiu-skolininku-kurie-nesumokejo-pagal-paskutine-pvm-deklaracija-deklaruotu-mokesciu.

Viešas mokestinių įsipareigojimų nevykdančių įmonių skelbimas - tai vienas iš būdų parodyti visuomenei ir galimiems verslo partneriams, kuris verslas stengiasi išvengti mokesčių arba ne laiku vykdo mokestines prievoles. Atkreipiame dėmesį, kad į paskelbtą 100 didžiausių PVM skolininkų sąrašą neįeina bankrutuojančių, bankrutavusių, restruktūrizuojamų įmonių mokestinės nepriemokos bei skolos, dėl kurių įmonės yra sudariusios mokestinės paskolos sutartis.

VMI primena, jog ir tiem 100 nedrausmingų mokesčių mokėtojų, apie kurių PVM skolą yra skelbiama viešai, ir tiems, kurie yra skolingi PVM, tačiau į sąrašą nepateko, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai.

VMI primena, kad savo veikloje taiko pagrindinį mokesčių nemokėjimo rizikos minimizavimo priemonių parinkimo skirtingai besielgiantiems mokesčių mokėtojams principą – sąžiningiems mokesčių mokėtojams stengiamasi padėti juos informuojant ir konsultuojant, o mokesčių mokėtojams, vengiantiems mokėti mokesčius, taikomos kontrolės priemonės, atliekama tokių mokesčių mokėtojų stebėsena. VMI supranta, kad tyčia sukčiaujančių mokesčių mokėtojų elgsenai pasirinktos komunikacinės priemonės gal ir neturės jokios įtakos, bet tiems mokesčių mokėtojams, kurie moka mokesčius, padės apsispręsti, į kuriuos sąrašus norėtų patekti. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder