Rajonas spręs dėl maršruto į Dargužius

Rajonas spręs dėl maršruto į Dargužius

Rytoj Klaipėdos rajono taryba turėtų apsispręsti, ar skirs finansavimą naujam priemiestiniam maršrutui Miesto ligoninė - Dargužiai.

Rajono savivaldybės administracija politikų teismui teiks sprendimą, pagal kurį tokio maršruto keleiviams galiotų Klaipėdos miesto bilietai. Jei politikai nuspręstų rinktis biudžetui, bet ne keleiviams pigesnį variantą - maršrutą su II zonos bilietais, pasak uostamiesčio transportininkų, maršruto startas atsidėtų ilgesniam laikui.

Sausio pabaigoje rajono savivaldybės administraciją pasiekė VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) raštas, kuriuo informuojama, jog įstaiga yra pasirengusi paleisti naują priemiesčio autobusiuką maršrutu 15B Miesto ligoninė - Dargužiai.

Jis važiuotų nuo Klaipėdos ligoninių miestelio Liepojos, Medelyno, Paribio gatvėmis iki Kalotės (Spalvų ir A. Brako gatvėmis), suktų link Zeigių (Parko g.), Kunkių (Zeigių g.) ir važiuotų iki Dargužių (Zeigių ir Peskojų gatvių sankryžos), o paskui tuo pačiu maršrutu atgal.

KKT mano, kad 15B maršrutą būtų tikslingiausia organizuoti ir finansuoti tokiomis pat sąlygomis, kaip ir maršrutų 23 ir 24, kuriuose galioja Klaipėdos miesto bilietai. Apskaičiuota, kad tokiu atveju Klaipėdos rajono indėlis per metus turėtų siekti 25 tūkst. Lt, o KKT - 71 tūkst. Lt.

"Tokiam maršruto organizavimui ir finansavimo modeliui pritarus, 15B maršrutą būtų galima organizuoti dar šiais metais, iš karto po atitinkamų sutarčių pasirašymo. Klaipėdos rajono savivaldybei apsisprendus mažinti savo finansinę šio projekto dalį ir įtraukti Klaipėdos rajone esančio maršruto dalį į II zoną, projekto įgyvendinimą dėl didesnių KKT investicijų, finansinės rizikos ir procedūrinių dalykų (reikėtų keisti Klaipėdos miesto savivaldybės sprendimą dėl dabar galiojančių keleivių vežimo tarifų) reikėtų atidėti mažiausiai metams", - rašoma rašte.

Rajono savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo Algirdo Ronkaus teigimu, darbo grupė nutarė rajono Tarybai teikti projektą, kuriuo pritariama KKT pasiūlymui.

"Tai brangiau biudžetui, tačiau patogiau gyventojams", - sakė A. Ronkus.

Anot jo, politikai turėtų apsispręsti dar šį mėnesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder