Rimantas Šadžius: "Graikijos pasitraukimas būtų juodas scenarijus"

Rimantas Šadžius: "Graikijos pasitraukimas būtų juodas scenarijus"

Graikijos pasitraukimas iš euro zonos būtų juodas scenarijus, mano Lietuvos finansų ministras. Pasak Rimanto Šadžiaus, Atėnai iki ketvirtadienio turi pateikti reformų sąrašą, dėl kurio euro zonos finansų ministrai tarsis šeštadienį, o deryboms nepavykus, šias pratęs Europos Sąjungos vadovai sekmadienį.

„Europos Komisijos pirmininkas šiąnakt jau yra pasakęs, kad Europos Komisija turi konkretų priemonių planą, kaip įgyvendinti tą vadinamąjį „Grexit“, kuris, manau, būtų tikrai juodas scenarijus. (...) Juodas scenarijus yra Graikijos pasitraukimas iš euro zonos ir po to rūpinimasis savo ekonomika savarankiškai ir galbūt įsivedimas savo laikinų pinigų“, - LRT radijui trečiadienį sakė R.Šadžius.

Pasak jo, Graikija savo pasiūlymus turi pateikti iki ketvirtadienio, o tuomet dėl jų derėsis bendrijos ministrai ir vadovai.

„Iki ketvirtadienio jie turėtų pateikti reformų sąrašą, iki šeštadienio tą sąrašą turėtų išanalizuoti kreditorių institucijos - Europos Komisija, Europos centrinis bankas, turbūt prisijungtų ir Tarptautinis valiutos fondas. Šeštadienį juos svarstytų euro zonos finansų ministrai, o pavykus susitarti sekmadienį galbūt nereikėtų Europos Sąjungos vadovų tarybos, bet nepavykus susitarti, 28 šalių vadovų tarybą imtųsi spręsti, kokių veiksmų imtis“, - aiškino ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder