Rugpjūtį 1,3 proc. atpigo maisto produktai

Rugpjūtį 1,3 proc. atpigo maisto produktai

Rugpjūčio mėnesį, palyginti su liepa, gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 0,4 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 0,2 proc.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, bendrajam kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 1,5 proc. sumažėjusios maisto produktų gamybos, 0,7 - rafinuotų naftos produktų gamybos kainos ir 1,9 proc. padidėjusios chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 0,6 - elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos kainos (1,3 proc. - garo tiekimo ir oro kondicionavimo, 0,8 proc. - dujų).

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,2 proc. Labiausiai atpigo spausdinimo ir įrašytų laikmenų tiražavimo (5,5 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (4,4 proc.) produkcija, o pabrango kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (6,7 proc.), metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos (1,8 proc.) produkcija.

Maisto produktai atpigo 1,3 proc., iš jų paruošti užgardai ir pagardai - 8,1 proc. Vaisių, uogų ir daržovių sultys pigo 6 proc., aliejus ir riebalai - 5,1 proc. Tačiau 14,8 proc. pabrango cukrus, o 3,7 proc. kakava, šokoladas ir cukraus saldumynai.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,5 proc. Atpigo žalios naftos gavybos (6,3 proc.), popieriaus ir popieriaus gaminių gamybos (2,4 proc.) produkcija, o pabrango chemikalų ir chemijos produktų gamybos (2,1 proc.) bei siūtų drabužių (0,4 proc.) produkcija.

Per metus visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 4,4 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 3,8 proc.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder