Šalies verslininkai Mongolijoje ieško ekonominio bendradarbiavimo galimybių

Šalies verslininkai Mongolijoje ieško ekonominio bendradarbiavimo galimybių

Balandžio 16-17 dienomis Mongolijoje vyksta Lietuvos verslo misija, kuriai vadovauja ūkio viceministras Daumantas Lapinskas. Šis verslo delegacijos vizitas yra pirmas tokio pobūdžio bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Mongolijos verslo atstovų.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos suformuotoje delegacijoje - verslo atstovai iš įvairių sričių: maisto pramonės, informacinių technologijų, medicinos, atliekų valdymo ir švietimo.

"Mongolija yra naujai atsiverianti rinka, suteikianti įdomių galimybių mūsų šalies verslininkams įvairiose srityse. Spartus Mongolijos ekonomikos augimas, kuriam sąlygas sudarė greitai besiplėtojančios naudingųjų išteklių išgavimo priemonės, leidžia šalies vyriausybei investuoti į ūkio sritis, užtikrinančias socialinę gerovę ir stabilų ekonomikos augimą. Savo patirtį ir žinias čia puikiai gali pritaikyti Lietuvos verslininkai siūlydami šiai šaliai informacinių technologijų, aplinkos tvarkymo, švietimo ir kitas paslaugas", - sako ūkio viceministras D. Lapinskas.

Lietuvos verslo delegacija dalyvavo Mongolijos nacionalinių pramonės ir prekybos rūmų kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija organizuotuose dvišaliuose verslo susitikimuose ir verslo forume, kuriame buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp šių organizacijų.

Kartu su oficialia delegacija, vadovaujama užsienio reikalų viceministrės Astos Skaisgirytės-Liauškienės, verslo delegacija taip pat dalyvavo susitikimuose su Aplinkos ir turizmo, Švietimo, Finansų, Žemės ūkio ir lengvosios pramonės ministerijų atstovais, apsilankė Lietuvos ir Mongolijos diplomatinių santykių 20-mečio minėjime.

Mongolija tarp 186 Lietuvos užsienio prekybos partnerių 2011 m. pagal prekių apyvartą buvo 73 vietoje (43 mln. Lt). Šiuo laikotarpiu į šią šalį daugiausia eksportuota naftos produktų (80 proc.), biuro įrangos (10 proc.) ir chemijos pramonės produkcijos (5 proc.).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder