Sausį iš maisto produktų labiausiai brango ledai

Sausį iš maisto produktų labiausiai brango ledai

2013 m. sausį, palyginti su 2012 m. gruodžiu, maisto produktai pabrango 0,7 proc. Valgomieji ledai pabrango 8,4 proc., mėsos ir paukštienos produktai - 3,4 proc., praneša Statistikos departamentas.

Aliejus ir riebalai atpigo 6,4 proc., vaisių, uogų ir daržovių sultys - 1,9 proc..

2013 m. sausį, palyginti su 2012 m. gruodžiu, gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,7 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų - 0,8 proc.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 3,5 proc. padidėjusios elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos kainos, 0,6 proc. išaugusios rafinuotų naftos produktų gamybos kainos ir 0,5 proc. sumažėjusios maisto produktų gamybos bei 1,3 proc. sumažėjusios guminių ir plastikinių gaminių gamybos kainos.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 1,3 proc. Labiausiai pabrango elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcija - 3,6 proc., kitos kasybos ir karjerų eksploatavimo gavybos produkcija - 1,5 proc.

Po 3,4 proc. atpigo guminių ir plastikinių gaminių bei variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gaminių gamybos produkcija, odos ir odos dirbinių gamybos produkcija - 1,9 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 0,3 proc. Labiausiai pabrango variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gaminių gamintojų kainos - 9,5 proc. Atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcija brango 3,5 proc.

2,1 proc. atpigo maisto produktų, 1,9 proc. - popieriaus ir popieriaus gaminių gamybos produkcija.

Per metus (2013 m. sausį, palyginti su 2012 m. sausiu) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,6 proc.

Labiausiai - 10,9 proc. - pabrango atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcija, taip pat variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gaminių gamybos produkcija - 8,2 proc.

Atpigo mašinų ir įrangos remonto ir įrengimo produkcija bei kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos produkcija - atitinkamai 10,8 ir 3,6 proc.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder