Savivaldybė: verslininkams skirta nemažai lengvatų

Savivaldybė: verslininkams skirta nemažai lengvatų

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai lapkričio 26 dieną gavo atsakymą į savo raštą dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą.

Savivaldybė informuoja, kad atsižvelgus į viešo svarstymo metu gautų konstruktyvių pasiūlymų dalį nuo 2013 m. sausio 1 d. vietinės rinkliavos už automobilių statymą tvarkoje verslo subjektams numatyta nemažai lengvatų:

1. Įvedama pigesnė Mėlynoji zona (šalia „Astros“ viešbučio esanti aikštelė; aikštelė prie buvusios „Vydūno“ m-klos; aikštelė Bangų g. prie buvusio tabako fabriko; aikštelė prie Senojo turgaus). Numatyti tarifai: automobilio stovėjimas iki 4 valandų kainuos 2 Lt, iki 8 val. – 4 Lt, iki 10 val. – 6 Lt.

2. Siekiant komercinius leidimus padaryti populiaresniais tvarkoje numatyta:

2.1. taikyti automobilio statymo abonementams 2 mėn. dydžio vietinės rinkliavos nuolaidą, jeigu mokama iš karto už visus metus, t.y. Geltonosios zonos abonementas metams kainuos 1 000 Lt, Raudonosios zonos - 2 000 Lt metams.

2.3. tarifikuoti automobilio statymo abonementus, t.y. 5 dienų abonentas Geltonojoje zonoje kainuos 30 Lt; Raudonojoje zonoje – 60 Lt; 10 dienų abonementas Geltonojoje zonoje kainuos – 50 Lt; Raudonojoje zonoje – 100 Lt.

2.4. naujoje Mėlynojoje zonoje įvesti automobilio statymo abonentai, kurie mėnesiui kainuos 50 Lt, metams – 500 Lt.

Rytoj rūmai ketina pateikti pasiūlymus dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą tvarkos pakeitimo, numatant sumažinti mokesčius verslininkams ir už pirmą leidimą automobilių valdytojams ar naudotojams, deklaravusiems įmonės biuro paskirties patalpas apmokestintoje Mėlynojoje zonoje mokant 100 Lt metams, už antrą – 150 Lt, už trečią – 200 Lt/, už ketvirtą – 250 Lt; Geltonojoje zonoje už pirmą leidimą mokant 250 Lt, už antrą – 300 Lt, už trečią – 350 Lt/, už ketvirtą – 400 Lt; Raudonojoje zonoje už pirmą leidimą mokant 300 Lt, už antrą – 400 Lt, už trečią – 500 Lt/, už ketvirtą – 600 Lt.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder