Šiferinių stogų savininkai neskuba prašyti paramos

Šiferinių stogų savininkai neskuba prašyti paramos

Pažadėjus teikti paramą baisiam palikimui - šiferiniams stogams - likviduoti, gyventojai strimgalviais nepuola tos paramos prašyti. Europos Sąjunga tam, kad siaubingą poveikį žmonių sveikatai bei aplinkai turintis šiferis būtų sunaikintas, o jį pakeistų šiuolaikiška stogų danga, skyrė net 60 mln. litų.

"Nors paraiškas jau galima teikti, kol kas žmonės tik domisi, - "Vakaro žinioms" kalbėjo Samylų seniūnas Saulius Banionis. - Juk pinigų niekas nesiruošia iš anksto duoti! Už savus reikės pirkti ir medžiagas, ir darbo jėgą. Ir tik tada, pateikus visas sąskaitas, dalį išlaidų padengs. Beje, už darbus niekas nieko nekompensuos - tik už medžiagas." Maksimali kompensuojama suma - 10 tūkst. litų, arba ne daugiau kaip 50 proc. medžiagų vertės.

Nors jau priimamos paraiškos paramai gauti, centrinėse valstybinėse institucijose iki šiol niekas negali pasakyti, kiek iš viso Lietuvoje "nuodingų" pastatų stūkso, kiek tonų asbesto sukaupta! "Vakaro žinios" pasidomėjo, kiek Lietuvoje yra pastatų šiferiniais stogais. Nacionalinė mokėjimų agentūros atstovė Aistė Mileikaitė informavo, kad tokių duomenų agentūra neturi ir nukreipė į programą kuruojančią Aplinkos ministeriją. Čia paaiškėjo, kad tokią informaciją yra surinkusi ministerijai pavaldi Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra.

"Duomenys nėra apibendrinti ir susisteminti, nes duomenų bazei trūksta finansavimo, todėl nieko negaliu pasakyti", - išsamiai paaiškino agentūros Teisės ir bendrųjų reikalų skyriaus vyr. specialistas Mantas Vaškevičius.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder