Šildytis įmanoma ir pigiai, ir paprastai

Šildytis įmanoma ir pigiai, ir paprastai

Individualių namų savininkams, sukantiems galvą, kaip būtų galima modernizuoti savo katilinę, ilgametę patirtį santechnikos ir šildymo srityje turinti UAB "Reklamera" siūlo pagalvoti apie vadinamąjį degiklį, kuris daugumoje katilų leidžia deginti įvairų birų kurą.

Prijungus tokį degiklį įprasti kietojo kuro katilai ima dirbti taip, lyg namui būtų tiekiamas centrinis šildymas. O jei kūrenimui naudojamas bene pigiausias šiuo metu kuras - durpių atsijos - per mėnesį vieno kvadratinio metro ploto šildymas atsieina tik apie 70 centų!

Daugybė pranašumų

UAB "Reklamera" degiklius importuoja ir montuoja jau beveik ketverius metus. Įmonės meistrai Aleksejus Neurovas ir Matas Šalčius sakė pirmiausia juos išbandę patys savo namuose.

"Įprastiniai granuliniai katilai degina tik granules, ir tik konkretaus dydžio. O šio degiklio dėka galima deginti įvairiausią birų kurą - pradedant tomis pačiomis pjuvenų granulėmis, anglimis ir baigiant rapsais, grūdais, avižomis. Mes patys savo namuose išbandėme durpių atsijas - trupinius, kurie atsiranda transportuojant durpių briketus. Tai, ko gero, pats pigiausias kuras, šiuo metu kainuojantis 100-150 litų už toną. Vienintelis jo trūkumas - nemažas kiekis pelenų. Tačiau kai 150 kvadratinių metrų ploto namo šildymas per mėnesį atsieina tik apie 100 litų, jis tikrai nublanksta", - pasakojo A. Neurovas.

Jo kolega M. Šalčius akcentavo, kad ilgaamžis ir patvarus vokiškas degiklis tinka beveik visiems kietojo kuro katilams. Vietos jam reikia nedaug - kartu su bunkeriu kurui standartinis degiklis užima tik 60x60 cm plotą.

"Degiklis komplektuojamas kartu su kompiuteriu, turinčiu lietuvišką meniu. Jis yra itin lengvai valdomas. Šis kompiuteris, atsižvelgdamas į nustatytą temperatūrinį režimą, reguliuoja kuro padavimo, ventiliatoriaus įsijungimo dažnį. Dingus elektrai katilas su degikliu neperkais ir nesprogs, nes jam tiesiog nebepaduodamas kuras. Be to, degiklis gana smarkiai padidina katilo eksploatacijos laiką, nes jo sienelės beveik neturi kontakto su ugnimi - kuras dega tik degiklio lovelyje, o pats katilas praktiškai atlieka akumuliacinės talpyklos funkciją", - pasakojo meistrai.

Patinka ir moterims

Meistrų žodžius patvirtina ir pernai tokį degiklį įsirengusi Klaipėdos rajone gyvenanti šeima.

"Nepalyginsi su tuo, kai anksčiau turėtą katilą "Viadrus" tekdavo malkomis "maitinti" kas 4-5 valandas. Motinystės atostogų metu reikėdavo ne tik vaikus prižiūrėti, bet dienomis ir kūrike dirbti. O dabar vieną kartą užkūrus katilą reikia tik pasirūpinti, kad bunkeryje visada būtų kuro. Įsitikinau, kad net jei vyras išvažiuotų kur ilgėliau, pripilti kuro į bunkerį yra nepalyginamai paprasčiau nei į katilą kišti malkas", - pasakojo Asta.

Pasak jos vyro, kadangi šildytis durpių atsijomis yra žymiai pigiau nei malkomis, šį rudenį šeima net nedvejodama pradėjo kūrentis tada, kada norėjo - nuo rugsėjo vidurio.

"Ir šiltam vandeniui paruošti, ir šilumai durpių atsijų 180 litrų bunkeryje užteko net dvylikai dienų", - sakė pokalbininkas.

Informacija

Standartinio degiklio kaina kartu su darbais - iki 5 000 litų. Degiklių galingumas siekia nuo 5 iki 100 kW.
Jei klientai iškart nori įsigyti ir naują katilą, "Reklamera" siūlo firmos "Stalkot" įrenginius, kuriems taikoma 5 metų garantija (degikliui ji galioja 2 metus). "Reklamera" garantinio serviso darbus įsipareigoja atlikti per 24 valandas.
Įmonė taip pat atlieka ir visus šildymo bei santechnikos sistemų montavimo, remonto, nuotekų vamzdynų videodiagnostikos darbus, išvalo ir plauna šiuos vamzdynus modernia įranga.
Visa informacija telefonais 8 600 21703 ir 8 616 01131.

Užs. Nr. 403

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder