Siūlantiems mažinti PVM - perspėjimai dėl finansinio stabilumo

Siūlantiems mažinti PVM - perspėjimai dėl finansinio stabilumo

Siūlantiems mažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) Prezidentūra siūlo pagalvoti apie šalies finansų stabilumą ir akcentuoja, kad šio mokesčio sumažinimas savaime nereiškia ir garantijos dėl galutinės kainos mažėjimo vartotojui.

"Kalbant apie bet kokių mokesčių keitimą, pirmiausia, kalbame apie biudžetą, tai yra apie mūsų visų šalies finansų stabilumą. Reikia žiūrėti labai kompleksiškai, jeigu mes mažiname įplaukas į biudžetą, mes iš tikrųjų negalime galvoti apie išlaidų didinimą, (...) šiuo atveju reikia labai atsakingo požiūrio", - pabrėžė Prezidentės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė antradienį interviu "Žinių radijui".

Pasak Prezidentės vyriausiosios patarėjos, paskaičiuota, kad sumažinus PVM vienu procentu netenkama 130 mln. eurų įplaukų į biudžetą.

"Galima sakyti, kad galbūt sumažinus PVM ištrauksime jo daugiau iš šešėlio, bet vėlgi šitoje vietoje reikia sutikti (...), kad būtini labai atsakingi skaičiavimai, negalima taip neatsakingai žaisti su be galo rimtu dalyku. Finansinis valstybės stabilumas yra pagrindas ir šitoje vietoje", - sakė L. Antanavičienė.

Argumentą, kad lietuviai vyksta apsipirkinėti į Lenkiją, Prezidentės vyriausioji patarėja atremia, kad taip elgiasi ir piliečiai kitose Europos šalyse - Šveicarijoje, Belgijoje, Norvegijoje.

"Didžiulio poveikio ūkiui šitie apsipirkinėjimai nedaro, tai rodo ir statistika. Mūsų mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje stabiliai auga, pernai augo apie penkis procentus", - sakė L. Antanavičienė.

Taip pat Prezidentūros atstovė perspėjo, kad PVM sumažinimas savaime negarantuos mažesnių kainų.

"Kad sumažinus PVM tam tikroms prekių grupėms sumažės kaina vartotojui, garantijų nėra, klausimas, kur tie pinigai nusės", - sakė L. Antanavičienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder