Siūloma apkarpyti išeitines išmokas Seimo nariams

Siūloma apkarpyti išeitines išmokas Seimo nariams

Siūloma sumažinti išeitines išmokas Seimo nariams. Tokią Seimo statuto pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo vicepirmininkas konservatorius Česlovas Vytautas Stankevičius.

Priėmus siūlomą pakeitimą, visą ketverių metų kadenciją dirbusiam Seimo nariui būtų išmokama dviejų, o ilgesnę kaip ketverių metų kadenciją nepertraukiamai dirbusiam Seimo nariui - trijų vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, t.y. išmokos būtų 50 proc. mažesnės, palyginus su dabar galiojančia statuto norma.

Jeigu asmuo Seimo nariu buvo ne visu kadencijos metus, jam siūloma mokėti numatyto dydžio išmokos dalį, proporcingą jo faktiškos kadencijos metų skaičiui, bet ne mažesnę kaip vieno vidutinio mėnesinio Seimo nario atlyginimo dydžio.

Politikas taip pat siūlo įteisinti, kad Seimo nariui priklausanti išmokos suma gali būti išmokama dalimis.

Pasak Č. V. Stankevičiaus, projekto tikslas - pakeisti kadenciją Seime baigusio Seimo nario išmokos dydį, atsižvelgiant į tai, kad kiti įstatymai nustato kadenciją baigusių ministrų ir iš pareigų atleidžiamų teisėjų dviejų vidutinių atlyginimų dydžio išeitines išmokas. Politikas taip pat deklaruoja siekį tiesiogiai sumažinti Seimo kanceliarijos biudžeto išlaidas.

Galiojantis Seimo statutas nustato, kad nutrūkus Seimo nario įgaliojimams jam išmokama tiek vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo kadencija Seime, bet ne mažesnė kaip 2 ir ne didesnė kaip 6 vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka.

Seimo nario Č. V. Stankevičiaus duomenimis, priėmus jo siūlomą pataisą, priklausomai nuo kadenciją baigiančių Seimo narių skaičiaus, Seimo kadencijos pabaigos metais apytikriai būtų sutaupoma apie 500-600 tūkst. litų reikalingų papildomų valstybės biudžeto lėšų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder