Siūlys atleisti nuo mokesčių pradedančiuosius verslininkus

Siūlys atleisti nuo mokesčių pradedančiuosius verslininkus

Seimo frakcija "Tvarka ir teisingumas" ketina siūlyti įteisinti mokesčių lengvatas pradedantiesiems verslininkams, kaimo vietovėse gyvenantiems amatininkams.

"Būtinai siūlysime nuo mokesčių atleisti pradedančius savo veiklą verslininkus. Lengvatos turėtų būti taikomos ir kaimo vietovėse gyvenantiems bei dirbantiems amatininkams. Reikia peržiūrėti ir verslo subjektų registracijos, privalomojo sveikatos draudimo mokesčių, nustatyto įstatinio kapitalo dydžio ir daugelį kitų klausimų. Turime užtikrinti palankias sąlygas visiems sėkmingai dirbti ir konkuruoti. Tikimės, kad sulauksime palaikymo ir iš kolegų Seimo narių", - teigia "tvarkietis" Kęstas Komskis.

Trečiadienį jo iniciatyva surengtame Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" narių bei Smulkaus ir vidutinio verslo asociacijos atstovų susitikime buvo nagrinėjamos opiausios problemos, apsunkinančios smulkiojo ir vidutinio verslo veiklą, plėtotę, konkurencingumą.

K. Komskio nuomone, smulkieji verslininkai vieninteliai sugebėtų sukurti daugiau darbo vietų, tokiu būdu neabejotinai pakeltų šalies ekonomiką ir išvestų valstybę iš sunkmečio.

"Todėl būtina ieškoti būdų, kaip skatinti, o ne smukdyti smulkųjį ir vidutinį verslą. Padedamas kolegų aš esu pasirengęs artimiausius porą metų šio tikslo siekti", - teigė Seimo narys.

Smulkaus ir vidutinio verslo asociacijos atstovai Seimo nariams pateikė sąrašą pageidavimų ir pasiūlymų, į kuriuos parlamentarai ketina atsižvelgti. "Tvarkiečių" teigimu, Seimo rudens sesijoje ruošiamasi teikti visą paketą įstatymų, palengvinsiančių sąlygas smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder