Spaustuves gelbėja eksportas

Spaustuves gelbėja eksportas

Prieš kelerius metus gausiau investavusios į gamybą kritus pardavimams spaustuvės vietinėje rinkoje nebeišsitenka. Skaičiuojama, kad net daliai bendrovių bankrutavus, šalies įmonių pajėgumai kelis kartus viršija vietinės rinkos poreikį. Vienintelė galimybė išsilaikyti - sutelkti pajėgas į užsienio rinkas, rašo "Verslo žinios".

Praėjusių metų rudenį, po kelių nuosmukio metų, visų segmentų spaustuvės vėl pradėjo jausti augančias darbų apimtis. Šiek tiek daugiau užsakymų sulaukiama tiek iš vietinės rinkos, tiek iš užsienio klientų, tačiau pastarieji tapo svarbiausiuoju prioritetu. Stipriai susitraukusi vietinė rinka, pasak verslininkų, vis dar orientuojasi į mažiausią kainą, o ir atsigauna ji per lėtai.

"Kai rinka buvo išsiplėtusi, eksportas buvo tik viena iš spaustuvių veiklų. Kai rinka susitraukė, praktiškai dvigubai sumažėjo, eksportas tapo gelbėjimosi šiaudu", - sako Lietuvos spaustuvininkų asociacijos prezidentė Erika Furman.

Ji skaičiuoja, kad šiuo metu spaustuvių pajėgumai bent 4-5 kartus viršija vietinės rinkos paklausą. Proveržio Lietuvoje, E. Furman, neprognozuoja, esą šiemet vietinių užsakymų daugės, tačiau vos keliais procentais daugiau nei pernai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder