Statybininkai arenoje dirbs dar savaitę

Statybininkai arenoje dirbs dar savaitę

Baigiamą statyti Klaipėdos areną valstybinės komisijos nariai turėtų pradėti vertinti po savaitės.

Penktadienį Klaipėdos areną statančios bendrovės "Vėtrūnos" atstovai miesto merą Vytautą Grubliauską ir žurnalistus pasikvietė apžiūrėti objekto vidų. Paklotas ir krepšinio varžyboms ruošiamas pagrindinės salės parketas, vyksta smulkūs apdailos darbai, baigiamos montuoti įvairios sistemos, kai kur iš sienų ir lubų kyšo elektros laidai, darbuojasi valytojai. Į uostamiestį jau atkeliavo ir arenos informacinis kubas, tačiau jis bus kabinamas vėliau.

Jau kitą savaitę savivaldybės administracijos direktorė ir "Vėtrūna" turėtų pasirašyti darbų užbaigimo sutartį ir areną ims vertinti valstybinės komisijos nariai.

"Pagrindiniai darbai jau baigti, dabar baiginėjami papildomi ir nenumatyti darbai, kurie yra neišvengiami. Nors dėl jų specifikos gali atrodyti, jog darbų liko dar daug, tačiau esu visiškai tikras, jog atidarymo renginiui - grupės "Smokie" koncertui arena bus paruošta. Šiuo metu kruopščiai analizuojami atliktų darbų aktai, vėliausiai liepos 11-ąją arena duris atvers valstybinei priėmimo komisijai", - sakė V. Grubliauskas.

Anot jo, dėl papildomų darbų arenos kaina gali išaugti ne daugiau kaip 10 proc. projekto vertės. Prieš dvejus metus su "Vėtrūna" pasirašytoje sutartyje numatyta objekto kaina - beveik 55 mln. litų. Nepaisant pabrangimo, Švyturio arena vistiek bus pigiausia iš naujų arenų Lietuvoje, kurios buvo pastatytos šių metų Europos vyrų krepšinio čempionatui.

"Projekto kaina buvo reali, nemanau, kad pasitvirtins patarlė, jog šykštus moka du kartus. Šiaip arena, mano manymu, yra jaukiausia iš visų, kurias teko matyti. Ji yra "neišpūsta", nėra nereikalingų erdvių, puiki infrastruktūra, tad ji bus naudojama labai efektyviai", - įspūdžiais dalijosi miesto galva.

Oficialiu arenos atidarymu laikomas liepos 28 dieną įvyksiantis "Smokie" koncertas, pirmosios krepšinio varžybos vyks rugpjūčio 4-ąją: draugiškas rungtynes žais Lietuvos ir Slovėnijos vyrų rinktinės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder