Stringančiame gyventojų bendrijų kūrimosi procese įžvelgiami šilumininkų interesai

Stringančiame gyventojų bendrijų kūrimosi procese įžvelgiami šilumininkų interesai

Gyventojus skatinti burtis į bendruomenes, kurios galėtų užtikrinti mažesnes sąskaitas už šildymą, turėtų daugiabučių namų administratoriai, tačiau jų pavaldumas privačioms kompanijoms, nuosavybės santykiais susijusioms su šilumos tiekėjais, kelia pagrįstą įtarimą, kad namų administratoriai nėra suinteresuoti aktyvių ir informuotų šilumos vartotojų atsiradimu, mano premjeras Andrius Kubilius.

"Vakarų pasaulis nieko nėra geresnio išradęs, kaip tiktai įgalinto vartotojo principų ugdymą. Kitaip sakant, vartotojui įdiegus suvokimą, kokias jis paslaugas gauna, yra vienas iš stipriausių gaunamų paslaugų kontrolierių, kas yra demokratiniame pasaulyje", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas patikino, jog šiuo metu valstybės politika šilumos ūkio reikaluose koncentruojasi ties nuosavybės atskyrimo procesų įgyvendinimu, kuriuo būtų skatinama didesnė konkurencija ir monopolijų suvaržymas, taip pat yra raginama nuo gamtinių dujų vartojimo šilumos energijos gamyboje pereiti prie biokuro, kuris akivaizdžiai sumažina šildymo sąskaitas, bei didinti suvartojamos energijos efektyvumą.

"Gerai yra tai, kad šilumos tiekėjai jau pradeda reaguoti. Ir tas "Vilniaus energijos" pareiškimas, kad sąskaitos už šildymą sausio mėnesį bus 30 proc. mažesnės, yra tam tikra dalimi paskatintas valdžios diskusijų bei sprendimų paieškos", - sakė A. Kubilius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder