Sunaikinta daugiau kaip 4,5 tonos sugedusių viščiukų iš Lenkijos

Sunaikinta daugiau kaip 4,5 tonos sugedusių viščiukų iš Lenkijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką ir nurodė sunaikinti daugiau kaip 4,5 tonos lenkiškų sugedusių atvėsintų viščiukų broilerių.

Vasario 12 d. Kaišiadorių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, remdamasi informacinės sistemos, kaupiančios informaciją apie kiekvieną į Lietuvą iš kitų ES šalių įvežamos produkcijos siuntą, duomenimis, patikrino šviežių viščiukų broilerių skerdenėlių, į Lietuvą įvežtų iš Lenkijos įmonės "Zaklad przetworstwa rolnego Sp. zo.o. Dunaj", siuntą. Patikrinimo metu nustatyta, kad viščiukai broileriai buvo nebūdingo šviežiai paukštienai kvapo ir išvaizdos. Juslinis paukštienos mėginių tyrimas Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute patvirtino, kad produktai yra sugedę.

Tol, kol vyko tyrimas, pasak Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimo, viščiukų broilerių siunta - iš viso 4677 kg, buvo sulaikyta, o gavus galutinius tyrimų rezultatus, išvežta sunaikinti į UAB "Rietavo veterinarinė sanitarija" utilizavimo įmonę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder