"Švyturio" parama Klaipėdai - dar didesnė

"Švyturio" parama Klaipėdai - dar didesnė

Vakar uostamiestyje pristatyta "Švyturio" Klaipėdos kilmės fondo ataskaita už praėjusius metus bei aptarti 2016-ųjų planai. Jau ir pernai miestui buvo skirta rekordinė suma pinigų, tačiau šiemet šis rekordas bus pagerintas. Planuojama, jog parama dabar sieks 250 tūkst. eurų.

Vakarykščiame susitikime dalyvavo miesto meras Vytautas Grubliauskas, UAB "Švyturys-Utenos alus" vadovas Rolandas Viršilas bei praėjusių metų stipendininkas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Steponas Zonys.

Meras neslėpė, kad jauniems ir talentingiems žmonėms, norintiems pasiekti savo užsibrėžtus tikslus, reikia ne tik ambicijų ir troškimo. Būtina ir parama.

"Ne mažiau svarbus miestui ir neblėstantis bendradarbiavimas su uostamiesčio aludariu socialiai atsakingos partnerystės kontekste. Tai leidžia puoselėti ir išsaugoti ilgametes miesto tradicijas bei palaikyti bendruomeniškumą", - pridūrė meras.

"Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijos laureatas Steponas Zonys, kuriam praėjusiais metais skirta 4 tūkst. eurų, neslėpė, jog be šių pinigų jis nebūtų įvykdęs daugelio savo planų. Stipendija jam suteikė galimybę dalyvauti prestižiniame "Rossini Opera" festivalyje bei stažuotis Londono karališkajame muzikos koledže.

"Jaunam solistui siekti tarptautinio pripažinimo nėra lengva. Juk reikia ne tik daug dirbti, bet ir nemažai investuoti. Stipendija man buvo lyg tramplinas", - sakė S. Zonys.

2015 m. jam buvo produktyvūs dar ir dėl to, kad Muzikiniame teatre jis sukūrė 6 debiutinius vaidmenis. Netolimoje ateityje S. Zonys žada siekti dar daugiau: dalyvaus Nacionalinio operos ir baleto teatro, vėliau Vokietijoje vyksiančio prestižinio konkurso solistų perklausoje.

Pernai klaipėdiečiai dienraščiui "Vakarų ekspresas" pasiūlė ir vėliau balsavo už 25 aktyvius ir talentingus jaunuolius. Iš viso už juos buvo atiduota per 40 tūkst. balsų. Vėliau iš daugiausiai palaikymo sulaukusių kandidatų komisija išrinko stipendininką.

Susitikimo metu R. Viršilas džiaugėsi, jog parama Klaipėdai nuo fondo įkūrimo išaugo kone dvigubai. Nuo šiol Klaipėdai kasmet bus skiriama fiksuota parama - apie 250 tūkst. Eur.

"Vienas iš svarbiausių šio fondo štrichų - siekis padėti talentingiems ir iniciatyviems visuomenininkams, menininkams, sportininkams. Tikime, jog šiemet ir vėl bus išrinktas perspektyvus jaunuolis", - viziją atskleidė bendrovės vadovas.

Jau šio mėnesio pabaigoje žadama skelbti konkursą, kuris gi talentingas jaunas klaipėdietis šiemet taps "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendininku ir gaus 4 tūkst. eurų paramą.

Nepamiršdamas sąsajų su uostamiesčiu, "Švyturio" Klaipėdos kilmės fondas taip pat aktyviai rėmė ir ateityje rems Klaipėdos kultūros ir sporto renginius. Tarp jų - tarptautinė didžiųjų burlaivių regata "Baltic Tall Ships Regatta 2015", Klaipėdos pilies džiazo festivalis, Klaipėdos laivų paradas, Švyturių diena ir kiti. Fondas prisidėjo ir atsodinant Neringos miškus po gaisro.

Didžiausia šiųmetinė bendrovės "Švyturys-Utenos alus" investicija taps "Švyturio" daryklos rekonstrukcija, kuri kainuos per 7 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder