TDO : situacija pasaulio darbo rinkoje kelia didelį nerimą

TDO : situacija pasaulio darbo rinkoje kelia didelį nerimą

Tarptautinė darbo organizacija (TDO) perspėja, kad situacija pasaulio darbo rinkoje verčia nerimauti ir neleidžia tikėtis, jog padėtis artimiausiu metu pagerės, informuoja BBC.

TDO teigimu, įvestos taupymo priemonės, ypač pažengusiose ekonomikose, neigiamai atsiliepė darbo vietų kūrimo procesui.

Organizacijos prognozėmis, situacija artimiausiu metu greičiausiai tik blogės, lėtėjant pasaulio ekonomikos augimui ir vis daugiau žmonių įsiliejant į bedarbių gretas.

Didžiulis nedarbas kelia rimtą susirūpinimą JAV ir kitoms stambioms ekonomikoms ir turi neigiamą poveikį pasaulio ekonomikos atsigavimo procesui.

"Mažai tikėtina, kad pasaulio ekonomika per artimiausius dvejus metus augs pakankamai sparčiais tempais, kad darbo rinkoje išnyktų deficitas ir per 80 mln. žmonių, kurie per tą laiką, manoma, įsilies į darbo rinką, būtų aprūpinti darbu", - savo naujausioje ataskaitoje skelbia TDO.

TDO perspėjo, kad jeigu Europoje politikos kryptis šioje srityje nebus keičiama, darbo rinka čia išliks silpna iki 2016 m. pabaigos, o ekonomikos augimo tempai regione lėtės toliau.

Kaip rodo praėjusią savaitę paskelbti duomenys, nedarbas Ispanijoje kovo pabaigoje šoktelėjo iki naujų rekordinių aukštumų - 24,4 proc.

Nedarbas Prancūzijoje kovą taip pat išaugo - rodiklis didėja jau vienuoliktą mėnesį iš eilės.

Tačiau agentūra pastebi, kad užimtumas besivystančiose šalyse atsigauna daug greičiau ir net viršijo prieš krizę buvusį lygį.

TDO perspėja, kad pasaulio darbo rinkoje prasideda "nauja ir dar problemiškesnė stadija".

Anot organizacijos, per 40 proc. ieškančiųjų darbo pažengusiose ekonomikose darbo neturi daugiau nei metus, ryškėja tendencija, kad žmonėms prireikia vis daugiau laiko susirasti darbą.

Jaunimo nedarbas auga tiek išsivysčiusiose, tiek besivystančiose ekonomikose, pastebi TDO.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder