Tulpių prekybininkai skundė vieni kitus

Tulpių prekybininkai skundė vieni kitus

Švenčiant Moters dieną uostamiesčio viešosios tvarkos sergėtojai, kaip ir žadėjo, vykdė reidą ir nubaudė keturis prekybininkus, neturėjusius Savivaldybės išduodamo leidimo.

Moters dienos išvakarėse buvo užfiksuoti penki nelegalūs prekybininkai.

Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys komentavo, jog iš pradžių buvo tikrinami šiaurinėje miesto dalyje užsidirbti bandžiusių asmenų dokumentai, vėliau reidas tęsėsi pietinėje uostamiesčio pusėje. Daugiausia tikrinti taškai, kuriuose vyko gana arši konkurencija tarp pačių prekybininkų. Vieni Savivaldybei pasiskundė, jog konkurentai užima ne savo vietą ir užstoja jų prekystalį, kiti - esą kaimynai dirba be leidimo.

Reido vykdytojai darsyk nubaudė asmenį, kuris, nepaisant Moters dienos išvakarėse gauto įspėjimo, ir toliau margaspalvėmis tulpėmis prekiavo Mažajame Kaimelyje.

"Nors tai ir privati teritorija, tačiau prekybininkas vis tiek privalo gauti Savivaldybės leidimą, kuris, beje, nieko nekainuoja. Jam atsisakius parodyti asmens dokumentą buvo netgi iškviesta policija", - kalbėjo V. Valys.

Pirmą kartą pažeidus tvarką bauda siekia 8 eurus, kitais atvejais - nuo 16 iki 30 eurų, o jeigu tokį pažeidimą asmuo pakartoja per vienerius metus, bauda siekia 30-80 eurų.

Dalis pažeidėjų teigė esą nespėję gauti leidimo ar nežinoję, kur dėl jo kreiptis. Beje, prekybą viešoje vietoje vienai dienai leidžiantis Savivaldybės leidimas kainuoja vos 90 centų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder