Tyrimas: jaunimas vis palankiau vertina savo įsidarbinimo galimybes

Tyrimas: jaunimas vis palankiau vertina savo įsidarbinimo galimybes

Sausio-vasario mėnesiais "CV-Online" kartu su "AIESEC Lietuva" ir karjeros renginiu “Tavo Kelias’11” vykdė jaunimo apklausą apie įsidarbinimo galimybes Lietuvoje.

Paaiškėjo, jog galimybes įsidarbinti sudėtingai ir pakankamai sudėtingai vertina 56 proc. apklaustų jaunų žmonių, t y. 19 proc. mažiau nei pernai (75 proc.).

11 proc. respondentų optimistiškai vertina situaciją ir mano, kad darbą susirasti paprasta ir yra daug galimybių. Pernai tokių respondentų buvo tik 4 proc.

10 proc. respondentų nurodė, kad darbo ieško vieną mėnesį, 2-3 mėnesius - 14 proc., 6 ir daugiau mėnesių - 16 proc. Pernai net 54 proc. apklaustųjų aktyviai darbo ieškojo 6 ir daugiau mėnesių.

Pernai 30 proc. respondentų manė, kad darbdavys rinkdamasis sau darbuotoją didžiausią dėmesį atkreipia į darbinę patirtį, šiemet taip manančių padaugėjo iki 81 proc. Tinkamą savęs pristatymą pokalbio dėl darbo metu kaip vieną iš svarbiausių aspektų renkantis darbuotoją įvardino 22 proc. pernai ir 61 proc. - šiemet. Darbo paieškos sėkmė taip pat labai priklauso ir nuo asmeninių savybių, taip manančių yra 56 proc.

Renkantis darbą respondentai įvardino tokius pagrindinius aspektus: galimybė dirbti įdomų darbą - 77 proc., karjeros galimybės - 75 proc., tobulėjimas - 71 proc., patrauklus atlyginimas - 69 proc., geros darbo sąlygos - 66 proc.

Mažiausiai dėmesio renkantis įmonę apklausoje dalyvavę studentai kreipia į įmonės visuomeninę veiklą, įmonės pirmavimą savo srityje ar jos priklausymą tarptautiniam kapitalui.

Apklausoje dalyvavo 316 studijuojančių ar jau studijas baigusių jaunų žmonių iš visos Lietuvos, respondentų amžius - 19-27 metų. Didžiausią dalį apklaustųjų sudaro 19-24 metų amžiaus jaunimas, dar studijuojantis bakalauro ir magistro studijose, 49 proc. iš jų žada tęsti studijas užsienyje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder