Vasara - kelionių metas

Vasara - kelionių metas

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" pirmoji Lietuvoje siūlo savarankiškas ekskursijas į priemiestį maršrutiniais autobusais.

Tai galime pasiūlyti todėl, kad vieningas mūsų maršrutų tinklas tinklas jau yra toli peržengęs administracines Klaipėdos miesto ribas. Žinia, Klaipėdos priemiesčiuose gausu gamtos ir istorijos turtų, kol kas miestiečių dar menkai pažintų ir lankomų.

Klaipėdietis kraštotyrininkas Denisas Nikitenka parengė su mūsų maršrutų tinklu susietų ekskursijų aprašymus. Žinomo mūsų krašto mylėtojo žvilgsnis pastebi ir parodo ir gamtos, ir istorijos įdomybes. Aprašymai yra tiek išsamūs ir konkretūs, jog leidžia turint tekstą ir vaizdus pačiam sau pabūti gidu.

Mįslingasis Kukuliškių piliakalnis, Kocho bunkeriai, karalienės Luizės takai, senoji architektūra, lietuviškasis Stounhendžas,kuršių ir vikingų gyvenvietė, Minijos skardžiai - visa tai ir dar daugiau yra siūlomose ekskursijose.

Kodėl verta taip keliauti?

Pirma, ten tikrai gražu ir įdomu.

Antra, taip galima keliauti ir su vaikais: ekskursijų trukmė "nuo durų iki durų" yra vos nuo kelių valandų iki pusdienio.

Trečia, viešuoju transportu keliauti yra nebrangu. Kai kurios ekskursijos pasiekiamos ir su pirmosios zonos (miesto) bilietu.

Ketvirta, patogu ir grįžti į miestą: nurodyta grįžimo stotelė, tikslūs tvarkaraščiai, galimybė stebėti autobuso atvykimą tikro laiko režimu išmaniajame telefone.

Nemanome, kad mūsų siūlomos išvykų kryptys nukonkuruos jūros paplūdimius. Tačiau nuo minios šurmulio pavargusiems klaipėdiečiams priemiesčio ekskursijos - alternatyva.

Tokios ekskursijos yra populiarios gerokai už mus turtingesnėse Skandinavijos šalyse. Ir galbūt jos ir dėl to yra tokios turtingos ir kultūringos.

Šią vasarą kas savaitę pristatysime po naują išvyką į priemiesčius. Pradėjome nuo Kukuliškių maršruto. Tai Karklės ir Girulių pajūris, todėl neabejojame, jog daugelis klaipėdiečių vieną ar kitą šios ekskursijos objektą jau yra lankę. Tačiau dabar aprašyme tie lankytini objektai suverti į vieną giją, nurodytos išlipimo ir grįžimo stotelės.

Ekskursijos aprašymas internete - http://klaipedatransport.lt/lt/test-85

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder