Vladimirui Antonovui ir Raimondui Baranauskui - žinios iš teismo

Vladimirui Antonovui ir Raimondui Baranauskui - žinios iš teismo

Didžiojoje Britanijoje galutinai baigėsi žlugusio banko „Snoras“ savininkų - į Rusiją neseniai pabėgusių Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko bylinėjimasis dėl jų ekstradicijos.

„Ką tik mus pasiekė žinia, kad teismas atmetė jų prašymą, kuriuo įtariamieji prašė leidimo pateikti apeliacinį skundą. Šiuo metu jų apeliavimo procesas yra baigtas“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pasak jos, Londono Aukštojo teismo teisėjai - teisingumo lordas Richardas Aikensas ir seras Peregrinas Simonas - ketvirtadienį atmetė buvusių bankininkų prašymus pateikti apeliacinį skundą dėl to paties teismo gegužės pradžioje priimto sprendimo išduoti juos Lietuvai.

Gegužės pabaigoje V.Antonovas ir R.Baranauskas pateikė prašymus teismui priimti jų skundus. Šiuo metu vis dar nėra žinoma jų buvimo vieta, vyksta tarptautinė paieška, išduotas Europos arešto orderis.

Lietuvos teisėsaugos žiniomis, V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko iš Britanijos, o portalas lrytas.lt liepos pradžioje skelbė, kad verslininkai pabėgo į Rusiją. V.Antonovo advokatė Karen Todner liepos pradžioje naujienų agentūrai AFP teigė, kad verslininkas išvyko iš Didžiosios Britanijos, nes bijojo dėl savo gyvybės.

Dviejų instancijų Britanijos teismai yra sutikę perduoti V.Antonovą  ir R.Baranauską Lietuvai - jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder