Vyriausybė nepritarė „valstiečių“ inicijuojamam azartinių lošimų reklamos ribojimui

Vyriausybė nepritarė „valstiečių“ inicijuojamam azartinių lošimų reklamos ribojimui

Vyriausybėje nuspręsta nepritarti nuostatoms, kuriomis būtų apribojama azartinių lošimų reklama - tai finansų ministras Vilius Šapoka pranešė po Vyriausybėje vykusio pasitarimo, kuriame svarstytas siūlymas suvaržyti azartinių lošimų reklamą ir apriboti nepilnamečių pateikimą į lošimo vietas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nori suvaržyti azartinių žaidimų apsukas. Finansų ministerija siūlo nepritarti azartinių lošimų reklamos ribojimui, nes nėra nurodytų šaltinių, iš kurių būtų kompensuojamos prarastos sporto pajamos. 

Finansų ministerija pritaria nepilnamečių patekimo į lošimo vietas draudimui, bet nesutinka su siūlymu suvaržyti azartinių lošimų reklamą. Sprendimas argumentuojamas tuo, kad įvedus reklamą ribojančius įstatymus, neliks sportą finansuojančių šaltinių. Todėl nesant lošimų reklamos kompensavimo mechanizmų siūlomas projektas yra netinkamas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijai priklausančių Seimo narių iniciatyva Azartinių lošimų reklamos įstatymas pradėtas svarstyti dar praėjusių metų lapkritį. Šiuo projektu siūloma uždrausti bet kokią (išskyrus kelias išimtys) azartinių lošimų reklamą. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder