Vyriausybė uždegė žalią šviesą siūlymui mažinti socialines pašalpas daugiau kaip metus nedirbantiems asmenims

Vyriausybė uždegė žalią šviesą siūlymui mažinti socialines pašalpas daugiau kaip metus nedirbantiems asmenims

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui mažinti socialines pašalpas daugiau kaip metus darbo nesusiradusiems žmonėms. Taip norima paskatinti žmones gyventi ne iš pašalpų, o aktyviau ieškotis darbo.

Siūloma, kad socialinė pašalpa nedirbančiam asmeniui būtų mokama 12 mėnesių, o po to proporcingai mažinama. Nuo 12 mėnesių - 20 proc., 24 mėnesių - 30 proc., nuo 36 mėnesių - 40 proc. ir t. t.

"Pašalpas tikrai gaus tie žmonės, kuriems jos yra reikalingos. Mes stengsimės ilgalaikę pašalpą gaunančius asmenis integruoti į darbinę rinką", - žada socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ji taip pat pažymėjo, jog ilgą laiką nedirbantieji, pagaliau susiradę darbo vietą, pirmąjį pusmetį gaus 50 proc. prieš tai mokėtos socialinės pašalpos dydžio.

"Niekas pašalpų tiems piliečiams, kuriems jos reikalingos, kurie yra netekę darbo ar turi negalią ar kitokių problemų, neatims. Jie gali būti saugūs ir ramūs", - pažymėjo ministrė.

Minėtas nuostatas įtvirtinantis Piniginės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo projektas dar bus perduotas svarstyti Seimui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder