Ž. M. Barozas: turėti ar neturėti atominę elektrinę - šalies apsisprendimas

Ž. M. Barozas: turėti ar neturėti atominę elektrinę - šalies apsisprendimas

Energetikos ministrui pareiškus, kad Lietuva prašo Europos Sąjungos (ES) "finansinių instrumentų" atominės elektrinės statyboms Visagine paremti, Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) sako, kad šis klausimas bus svarstomas, kai bus pateiktas projektas.

"Turime pažiūrėti, šiuo metu negaliu pasakyti. Aš dar nemačiau nei jokių projektų, jokių specifinių prašymų", - antradienį į klausimą, ar yra galimybių Lietuvai gauti paramą, atsakė Lietuvoje viešintis Europos Komisijos pirmininkas.

Kalbėdamas apie atominę energetiką, Ž. M. Barozas pabrėžė, kad turėti ar neturėti atominę elektrinę yra šalies narės apsisprendimo reikalas.

"Europos Komisija nėra kažkokios specifinės energijos propaguotoja. Tai (atominės elektrinės statyba.- ELTA) šalių apsisprendimo reikalas, mes nepatariame valstybei turėti ar neturėti atominę elektrinę. Kaip žinote, Europos Sąjungoje kai kurios šalys ją turi, kai kurios ne. Kai projektas ateis, mes išanalizuosime ir svarstysime projekto rėmimo galimybes", - teigė svečias.

ELTA primena, kad apie tai, jog Lietuva prašo ES "finansinių instrumentų" atominės elektrinės statyboms Visagine paremti, energetikos ministras pranešė praėjusią savaitę. Arvydo Sekmoko teigimu, Visagino AE projektas yra regioninis, dėl to jo rizikų mažinimu turi rūpintis ne tik Lietuva, bet ir visa bendrija. Finansinių instrumentų iš ES, anot A. Sekmoko, tikisi ir potencialūs investuotojai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder