Žolynams ir Tauralaukiui - mažesnės sąskaitos

Žolynams ir Tauralaukiui - mažesnės sąskaitos

Spalį uostamiesčio Žolynų ir Tauralaukio kvartalų gyventojai pirmą kartą sulauks sąskaitų iš "Klaipėdos energijos", o ne iš iki tol jų šilumos ūkį prižiūrėjusios UAB "Lamberta". Skaičiuojama, kad šildymo kainos 13 daugiabučių gyventojams ir Tauralaukio progimnazijai sumažės perpus.

Rugpjūtį Žolynų kvartalo ir Tauralaukio daugiabučių gyventojams šiluma atsiėjo 8,33 cento už vieną šilumos kilovatvalandę (ct/kWh). Rugsėjį, kai šilumą jiems tieks AB "Klaipėdos energija", kilovatvalandė kainuos tik 4,09 cento. Šio kvartalo gyventojai pateikė ir pavyzdį: pasirodo, jog žiemos mėnesiais gyventojams, kurie įsikūrę net 10 metų nesuskaičiavusiuose namuose, už maždaug 65 kv. m ploto buto apšildymą reikėjo susimokėti nuo 200 iki 300 eurų. Kad būtų pakeistas šildymo tiekėjas, teko kovoti net kelerius metus.

UAB "Lamberta" direktorius Jonas Kondrotas pripažino, jog kai prie šių namų kilo katilinės, bendrovė galėjo pasiūlyti gerokai mažesnę kainą nei "Klaipėdos energija", tačiau per kelerius metus gerokai pasikeitė aplinkybės: iškilo šilumos kainas sumažinusi "Fortum Klaipėda" atliekų deginimo gamykla, dėl pasikeitusios apmokėjimo už dujas tvarkos jų nebegalima gauti taip pigiai, kaip didžiulius kiekius perkanti "Klaipėdos energija".

"Dar vasarį gyventojai kreipėsi į "Klaipėdos energiją" ir išreiškė norą jungtis prie centralizuoto šildymo. Teko bendrauti su gyventojais, derėtis su abiem įmonėmis, tad galima pasidžiaugti, jog susitarimą pavyko pasiekti iki šildymo sezono pradžios", - pažymėjo "Klaipėdos energijos" stebėtojų tarybos pirmininkas Simonas Gentvilas.

"Klaipėdos energijos" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris tvirtino, jog perimtos daugiabučių katilinės jiems yra naujas verslas, tačiau juo ilgai užsiimti neteks.

"Šiuo metu vyksta klientų duomenų suvedimas, fizinis katilinių perėmimas. Ateityje jas žadame pertvarkyti ir prijungti prie centralizuoto šildymo", - sakė jis.

Nors artimiausią sezoną daugiabučiai bus apšildomi iš autonominės katilinės, šiluma šių namų gyventojams kainuos tiek pat, kaip ir kitiems miesto gyventojams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder