Išmanieji prietaisai – naujas pavojus namuose: kodėl taip nutiko?

Išmanieji prietaisai – naujas pavojus namuose: kodėl taip nutiko?

Lietuvos gyventojų namai pastaruoju metu aktyviai pildosi išmaniaisiais elektronikos prietaisais ir modernia buitinės technikos įranga. Draudikai pastebi, kad mūsų šalies žmonės žengia koja kojon su technologijomis – namus tvarko išmanieji robotai ir belaidžiai dulkių siurbliai, o į kištukinius lizdus jungiami išmaniųjų telefonų, laikrodžių, apyrankių bei belaidžių ausinių krovikliai.

„Žmonės namus kiekvienais metais vis stipriau „robotizuoja“, daugiau mūsų šalies gyventojų buityje naudoja savaeigius prietaisus – robotus. Tai – siurbliai, šluotos, žoliapjovės. Pastaraisiais metais Lietuvoje „prigijo“ netgi visiškai nauja transporto priemonė – elektriniai paspirtukai, kuriuos yra būtina įkrauti. Eidami miegoti dauguma žmonių yra įpratę įjungti krautis ir išmaniuosius telefonus, laikrodžius, apyrankes bei išmaniąsias ausines, kad dienos metu šiais įrenginiais galėtų naudotis. Taigi, jei anksčiau nakčiai namuose buvo paliekami keli išmanieji telefonai, dabar įkraunamų prietaisų skaičius yra išaugęs daugiau nei trigubai“, – kalbėjo draudimo bendrovės „Gjensidige“ Žalų departamento vadovė Baltijos šalims Viktorija Katilienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad prietaisų sparčiai daugėja, o elektros instaliacijų pajėgumų dažniausiai niekas nekoreguoja. V.Katilienės teigimu, projektuojant namus ir daugiabučius anksčiau net nebuvo galima įsivaizduoti, kad kada nors gyventojai naudos tiek įvairiausių buities ir elektronikos prietaisų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder