Lietuvos studentų sukurtą mobilią aplikaciją jau galima įsigyti "App Store"

Lietuvos studentų sukurtą mobilią aplikaciją jau galima įsigyti "App Store"

Kūrybinė grupė „PyjamasApps“ sukūrė vaikų gebėjimus stiprinančią mobilią aplikaciją „Kids CARS“, kurią jau galima parsisiųsti iš App Store. Per pirmąsias prekybos dienas buvo parsisiųsta daugiau nei 100 mobilios aplikacijos kopijų. Tai jau antrasis projekto „MOKAT“, skirto jaunimo verslumui ir tarptautiškumui skatinti, dalyvių pasiekimas.

„PyjamasApps“ sukurta programėlė stiprina vaikų gebėjimus žaisti vieniems, išreikšti mintis, kurti ir įsivaizduoti. Naudodamiesi „Kids CARS“ vaikai turi sugalvoti, kur ir kodėl nori nuvažiuoti, pasirinkti automobilį, jo spalvą, uždėti ratus, remontuoti variklį, vykti į kitą garažą, kur toliau pratęsia užduočių atlikimą.

„PyjamasApps“ grupėje dirbo programuotojas, teisės bei VGTU vadybos ir kūrybinių industrijų specialybės studentai, kurie projekte „MOKAT“ aplikacijos idėją plėtojo kartu su UAB „Informacinių technologijų organizacija“.

„Vien programavimo nebepakanka, kad būtų galima užkariauti besiplečiančias rinkas – būtina dirbti kartu su marketingo ir kūrybinių profesijų specialistais. Mūsų įmonė dalyvauja projekte siekdama išplėsti ir papildyti savo veiklą, pritraukti naujų idėjų ir darbuotojų“, - sakė UAB „Informacinių technologijų organizacija“ direktorius Paulius Lazauskas.

Pasak P. Lazausko, „Kids CARS“ kūrybinės grupės studentai įgavo daug praktinių įgūdžių, buvo įtraukti į darbą komandoje, galėjo konsultuotis ir dirbti kartu su patyrusiais specialistais.

„Komandų vystomos idėjos ir matomi rezultatai ne tik džiugina, bet ir įrodo studentų ir verslo bendradarbiavimo potencialą. Tikimės, kad pirmieji rezultatai įkvėps ir kitus studentus prisijungti prie kūrybinės vasaros praktikos”, - teigė Andrius Plečkaitis, asociacijos „INFOBALT“ Inovacijų vadovas.

Mobilioji aplikacija „Kids CARS“ – tai ne pirma realizuota projekto dalyvių idėja. Beveik prieš dvi savaites kita projekto „MOKAT“ komanda pristatė patobulintą e.atsiskaitymų sistemą, kuria buvo naudojamasi perkant bilietus į festivalį „Rafes“. Naudodamiesi patobulinta sistema bilietus į koncertą studentai galėjo integruoti į savo studento pažymėjimą.

„MOKAT”, kurį organizuoja asociacija „INFOBALT” ir Visorių informacinių technologijų parkas, remiasi Suomijoje sukurtu DEMOLA modeliu. Lietuvos studentai dar turi galimybę prisijungti prie projekto „MOKAT“. Visi norintys kviečiami registruotis internetiniame puslapyje www.demola.lt, kuriame taip pat gali susipažinti su pirmosiomis įmonių idėjomis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder