"Omnitel": skambinančiųjų vietą nustatysime be SIM kortelės, "Bitė": tokio prašymo nesame gavę

"Omnitel": skambinančiųjų vietą nustatysime be SIM kortelės, "Bitė": tokio prašymo nesame gavę

Telekomunikacijų bendrovė "Omnitel" žada per tris mėnesius savo lėšomis įdiegti sprendimą, užtikrinsiantį skambinančiųjų numeriu 112 vietos perdavimą be SIM kortelės.

"Omnitel" teigimu, prieš kelerius metus "Omnitel" siūlė Bendrajam pagalbos centrui diegti bendrą sprendimą, kuris tuo metu buvo optimalus užtikrinant skambinančiųjų bendrosios pagalbos numeriu 112 vietos perdavimą, tačiau dėl poreikio atlikti pakeitimus BPC pusėje jo buvo atsisakyta.

"Omnitel", laikydamasi sutarčių ir vykdydama iškeltus reikalavimus, visą laiką sudarė galimybę Bendrojo pagalbos centro darbuotojams kreiptis į "Omnitel", jei kiltų poreikis perduoti skambinančiojo telefonu be SIM kortelės numeriu 112 buvimo vietą. Ši informacija Bendrajam pagalbos centrui yra teikiama neautomatiniu būdu, pateikus užklausą.

Telekomunikacijų bendrovė "Bitė Lietuva" pažymi, kad šiuo metu visus duomenis BPC teikia pagal jų pateiktus reikalavimus.

"Nesame gavę iš BPC prašymo ar pasiūlymo automatizuoti vietos informacijos be SIM pateikimą jiems tiesiogiai. Priešingai, iki šiol esame ne kartą klausti, ar galėtume iš viso blokuoti galimybę prisiskambinti be SIM kortelės į 112 dėl didelio melagingų pranešimų skaičiaus iš telefonų be SIM kortelės", - rašoma "Bitės" pareiškime.

UAB "Bitė Lietuva" vietos informaciją skambinant su SIM kortele BPC teikia automatizuotu būdu, kaip ir kiti operatoriai. Taip pat "Bitės" tinkle yra nustatoma skambinančiojo vieta ir be SIM kortelės - pagal telefono IMEI kodą.

"Tokią informaciją visą parą teikiame įgaliotoms operatyvinėms tarnyboms pagal jų paklausimus, iš kurių dalis yra nustatę tvarką ir gauna informaciją realiu laiku. Tokiu būdu informaciją gauna operatyvinės tarnybos, lygiai taip pat galėtų gauti ir BPC", - teigia "Bitė Lietuva".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder