"Yahoo" vadovas atsistatydino

"Yahoo" vadovas atsistatydino

"Yahoo" generalinis direktorius Skotas Tompsonas (Scott Thompson), tik sausį stojęs prie kompanijos vairo, padavė atsistatydinimo pareiškimą po skandalo su aukštojo mokslo diplomu, praneša CNN.

Pasirodė, kad buvęs internetinio atsiskaitymo kompanijos "Paypal" prezidentas darbindamasis nurodė neteisingus duomenis apie aukštojo mokslo diplomą. Fondas "Third Point" išsiaiškino, kad S. Tompsonas neturi kompiuterių mokslo diplomo, kaip kad jis nurodė darbindamasis.

Manoma, kad laikinuoju "Yahoo" vadovu bus paskirtas kompanijos žiniasklaidos padalinio vadovas Rosas Levinsonas (Ross Levinsohn).

Ekspertai sieja S. Tompsono atsistatydinimą su "užkulisine" kova pačioje korporacijoje. Stebėtojai primena, kad tyrimą dėl S. Tompsono inicijavo Rizikos draudimo fondo "Third Point" valdytojas Danielas Lebas (Daniel Loeb), kurio kompanijai priklauso 5,6 proc. "Yahoo!". D. Lebo duomenimis, S. Tompsonas turi tik vieną buhalterinės apskaitos diplomą, įgytą Stounhilo koledže, o ne du, kaip jis nurodo savo gyvenimo aprašyme.

"Third Point" siekia gauti keturias vietas "Yahoo" direktorių taryboje. Šiais metais rizikos draudimo fondas pradėjo agresyvią kovą su kompanijos vadovybe, negailėdamas kritikos žodžių dėl jos vykdomos strategijos ir pasirinkto naujojo generalinio direktoriaus.

Naujuoju Jungtinių Valstijų interneto kompanijos "Yahoo!" vadovu buvęs internetinio atsiskaitymo kompanijos "Paypal" prezidentas S. Tompsonas buvo paskirtas šių metų sausio pradžioje. Jis užėmė rugsėjį atleistos Kerol Barc (Carol Bartz) vietą. Ši sulaukė daug kritikos dėl nesugebėjimo paspartinti verslo plėtros.

Iš S. Tompsono buvo tikimasi, kad jis sugrąžins "Yahoo" į konkurencinį lygmenį, padidins dabartinę kompanijos kapitalizaciją. Šiuo metu kompanija vertinama 17,75 mlrd. dolerių, o ši kaina 2,5 karto mažesnė už tą, kurią už "Yahoo" siūlė "Microsoft" 2008-aisiais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder